Z ohlasů na článek V. Filipa "Globalisté už mají Ameriku i Evropu. To strategické se odehrává jinde?"

6. 7. 2022

Na našich stránkách se čas od času odehrává plodná názorová diskuse formou oponentních komentářů. Tak tomu je i nyní, když se názorová výměna týká článku Vojtěch Filipa ze dne 2. července 2022 pod názvem Globalisté už mají Ameriku i Evropu. To strategické se odehrává jinde? Přetištěn byl také na www stránkách Jč KV KSČM pod stejným názvem zde.

Pro ty, kteří si ho zatím nepřečetli uvádím, že článek reaguje na otevřený dopis z letošního dubna, který zaslalo 28 německých intelektuálů a umělců kancléři Olafu Scholzovi. Jedním z jeho vůdčích signatářů byl třiašedesátiletý sociolog profesor Harald Welzer, ve svém oboru nezpochybnitelná autorita, který vede berlínský institut FUTURZWEI a jehož knihy vycházejí ve více než dvaceti zemích. 

K článku uvádí oponentní názor autor ZAS (identita je redakci známa). 

Můj názor pane Filipe: Jako nepokrytě ruský stoupenec s Vámi nesouhlasím. Nesouhlasím s válkou ZE ZÁSADY (!!!), ale: Nikdo z vás vzdělaných v politice ještě jasně neřekl, co měl pan Putin dělat jiného, než operaci začít. To si měl nechat líbit, aby USA na Ukrajině vytvořili své smrtící geny moru, neštovic a bůhvíčeho - USA jsou schopné opravdu všeho – nejen hodit dvě bomby na Hirošimu a Nagasaki chvíli před kapitulací Japonska a zabít bezbranné obyvatele těchto měst? To si měl nechat líbit, aby Ukrajinci vyrobili jadernou bombu v Záporoží? Měl být takový ťuňťa? Po zkušenostech v Bělorusku, Gruzii, Kazachstánu a uvidíme, kde amíci vylezou s „novou iniciativou“. Kromě úspěšného popichování Polska, páté kolony USA v Evropě a pobaltských satelitů. Nemluvím o vzdálenějších destinacích – Lybii, Iráku, Syrii, Afganistanu.

Pan profesor je jistě hlava. Ale „lepší něco než nic“ je možná dost slabé ve chvíli, kdy jde o budoucnost, nebo nacismus. Ano, říkám to nahlas. Ten je totiž v myslích už kde koho okolo mne. A že má různé podoby – od rozšafnosti, chrochtavé spokojenosti, lhostejnému nezájmu až k otevřené agresivitě proti Rusům a všemu ruskému? To opravdu není důležité.

Ještě PS: Tak jako řeka Colorado, dravá a majestátní, nedojde břehů Tichého oceánu a zbytky se rozmělňují v nekonečném pískovišti naplavenin – nedojde díky klimatu, závlahám pro zemědělství a jiné spotřebě, tak politika Vás, paní Vostrých, pánů Dolejšů, Šenkýřů a nevím koho ještě, v KSČM došla do ztracena. Zčásti spolupráce s Babišem – budiž, zčásti setrvávání na sociálně demokratickém modlení se k parlamentní demokracii a kalkulace s výzkumy a volebními procenty a zčásti též klikaření, abychom my politici nenarazili. Tak zmizela KSČ jako strana z Parlamentu, říkám já celoživotní nestraník. Možná z obavy před ostrakizací a honbou na vás komunisty od náhončích v mediích a jiných vládních a provládních blbísků, možná ze strachu ze ztráty osobních kariér, nevím. Ale výsledek se bude těžko vracet. Vidím to, když se snažím získávat podpisy pro pana Skálu, aby mohl kandidovat. Příčin je hodně a je to na jiné povídání. Pocit z toho je ale smutný. Rád bych se pletl a popřál vaši straně k úspěchu.

Autor: 
ZAS, Perex JK,
Zdroj: 
email