Alena Nohavová: Můj poslanecký den v Bechyni

10. 5. 2017

V rámci poslaneckých dní navštívila poslankyně Alena Nohavová Bechyni. Byla přijata na radnici panem starostou Houdkem, s nímž hovořila o plánech a rozvoji města, ale i o problematice Alšovi jihočeské galerii. Diskuze se poté stočila na profesi p. poslankyně - a to problematika školství. Vzhledem k nabitému programu nemohla školy navštívit, proto se dohodli na dalším termínu, kde se bude zabývat pouze touto problematikou.

Poté se účastnila jednání odborné konference České společnosti klinické farmakologie, kde tématem byla léčivá síla jihočeské přírody a její vliv na lidský organismus. Jde především o rašelinu, bobulovité plody /borůvky, brusinky/ a samozřejmě vzduch, ve kterém dýcháme balzamické silice z jehličnanů. Paní poslankyně se zajímala o v současné době zavřenou plicní léčebnu na Hrudkově, zejména o možnosti opětovného zprovoznění.

Návštěvu zakončila v domově seniorů, kde se diskuze týkala odměňování zaměstnanců v sociálních službách, které jsou silně podfinancované. Sociální služby jsou skutečně v krizi a je ohrožena péče o klienty. Problematika byla řešena i na plénu sněmovny jako zvláštní bod. Pokud nechceme chudobince je nutné, aby ze strany vlády byla situace urychleně řešena, tak jak vyzývá vládu přijaté usnesení.

Poslankyni doprovázela paní zastupitelka Bechyně Hana Filipová. Další návštěva Bechyně je naplánovaná na červen, kde hlavním tématem bude již zmíněné školství.

Zdroj: 
fb