Jihočeský kraj budou nově spravovat ČSSD, PRO JIŽNÍ ČECHY, KDU-ČSL a JIHOČEŠI 2012. Novou a zároveň první hejtmankou se stala Ivana Stráská

27. 4. 2017

Jihočeský kraj bude nově spravovat koalice ČSSD, PRO JIŽNÍ ČECHY, KDU-ČSL a JIHOČEŠI 2012. Rozhodlo o tom mimořádné krajské zastupitelstvo 27. dubna. Poměr stran v krajské radě zároveň stanovilo na čtyři, tři, dva a dva zástupce.
Novou a zároveň první hejtmankou v kraji se stala Ivana Stráská (ČSSD) a jejím statutárním náměstkem Josef Knot (PRO JIŽNÍ ČECHY). O další posty náměstků se podělili Jaromír Novák (ČSSD), Zdeněk Dvořák (KDU-ČSL) a Pavel Hroch (JIHOČEŠI 2012). Doplní je radní Antonín Krák (ČSSD) a Jiří Švec (PRO JIŽNÍ ČECHY).
V gesci Ivany Stráské zůstane zdravotnictví plus například cestovní ruch, vnější vztahy či reprezentace kraje, Josef Knot získá investice a regionální rozvoj, Jaromír Novák bude i nadále řídit finance spolu s majetkem kraje, Zdeňku Dvořákovi (v zastupitelstvu nahradil Zuzanu Roithovou, která by měla místo Martina Bláhy vést holding Jihočeských nemocnic) připadne školství a sociální věci, Pavlu Hrochovi zůstane venkov, zemědělství a kultura, Antonín Krák získá resort administrace veřejných zakázek a Jiří Švec bude mít na starosti dopravu.
Neuvolněnými radními se pak stali Miroslav Joch (ČSSD), Ivo Moravec (PRO JIŽNÍ ČECHY), Pavel Talíř (KDU-ČSL) a Pavel Pavel (JIHOČEŠI 2012).

Zdroj: 
+ foto: http://www.kraj-jihocesky.cz/