Vysokoškolských učitel a analytik Radim Valenčík o významu voleb v ČR

8. 2. 2017

Mám na volby názor, který se v mnohém od jiných odlišuje ze dvou důvodů:

1. Jsem přesvědčen, že v našich volbách se ukáže, jakou roli hraje realistický a koncepční program. Buď tím, že některá ze stran, která v důsledku turbulencí, co nás před volbami čekají, se takovým programem pokusí vylepšit svůj image (a uvidíme, jak to zabere), nebo proto, co se bude dít po volbách. Krátce po nich by se totiž ukázalo, že stabilní vývoje bez takového programu není možný. Vztah mezi kvalitním programem, který odpovídá na otázku, co dělat, a politickým děním je klíčový a u nás je k propojení politického hnutí, které bude schopno problémy řešit, a kvalitního koncepčního programu nejblíže.

2. Nejde jen o ČR, ale o emancipaci celého austrijského (středoevropského) prostoru vůči selhávajícímu západu EU. Proto budou volby u nás významnější než kdykoli před tím. Nejde o rozpad EU. Ten nic neřeší. Jde o obnovu EU na nových základech.

K tomu pár poznámek:

- Zajímavé věci se odehrávají i na východ od nás, v Rumunsku.Je dobré srovnat, jak "naše" ČT, když se jí to hodí, horlivě informuje o demonstracích, kterých se účastní desítky osob, ale jak málo pozornosti věnuje demonstracím, kterých se účastní statisíce osob. O tom, jak se ČT odcizila normálním lidem, svědčí i úlet, kterého se dopustila 6. února, kdy uvedla, že lidé v Rumunsku protestují proti pokusu vlády amnestovat "drobné úplatky". Takže podle ČT v přepočtu 1.200.00- Kč jsou "drobné úplatky.

- Ve Francii pozorujeme ještě větší komedii s hledáním "Antilepena" než u nás s hledáním "Antizemana". Před pár dny mediálně vychvalovaný Fillon byl už odepsán a narychlo nahrazen mediálně vyráběným Macronem.

Oba případy spojuje jedno: Slouhové současné degenerující a odcházející globální moci považují za normální to, co normální není – a to je to, proč jdou od jedné ostudy k druhé. Brzký konec současných europapalášů budeme moci sledovat v přímém přenosu.

Čekají nás velké turbulence.

Poznámka: kráceno: jk

Původní text zde: Zdroj: http://radimvalencik.pise.cz/4242-volby17-005-vyznam-voleb-v-cr.html

Autor: 
Radim Valenčík
Zdroj: 
http://radimvalencik.pise.cz/4242-volby17-005-vyznam-voleb-v-cr.html