Jak vidí Centrum proti hybridním hrozbám a terorismu vedení KSČM?

6. 1. 2017

Chovancovo Centrum proti hybridním hrozbám a terorismu začalo s novým rokem svou činnost a vzbudilo mezi politiky, v tisku i mezi národem celou řadu emocí. Nejčastěji negativních, jejichž společným jmenovatelem je „cenzura“ internetu a nejen jeho. Odmítavé je rovněž stanoviskou prezidenta Miloše Zemana. Jaké jsou na zřízení Centra reakce vedení KSČM?

Poslankyně a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM Miloslava Vostrá s jeho provozem souhlasí a domnívá se, že internetový svět je potřeba sledovat.

Podobného názoru je také místopředseda KSČM Jiří Dolejš. Ten na svém FB uvedl, že internet je sice říše svobody, ale to neznamená že se přes něj dá libovolně organizovat nenávist vůči druhým. Potřeba obrany před organizováním protizákonné aktivity s pomocí internetu je podle něj něco jiného než cenzura či ideová policie Kampan proti CPTHH jako totalitni cenzure je hloupa (ucelova?)

Za stavisko prezidenta Zemana se naopak razantně postavil v rozhovoru pro Parla,mentní listy alší z místopředsedů KSČM Josef Skála. Ten uvedl: „Prezident se trefil do černého. Stavět se na zadní - a nadbíhat pašerákům cenzury - je s to leda politický sebevrah. Tím spíš na straně skutečné opozice, které by cenzura zavřela krám. Smečka, kterou měl prezident na mysli, ani nepředstírá, že nás snad hodlá chránit před pedofily či islamistickými magory. Dává naopak najevo, že nemá umlčet lež, ale pravdu, která se ‚elitám‘ nehodí do krámu. Zavřít ústa skutečným elitám, pro něž jsou pravda, čest a svědomí závazkem, který není na kšeft. Právě ty totiž nahání hrůzu všem lhářům i packalům u koryt. Proto ten virvál o ‚agentech ruské propagandy‘, jimž radno vzít i slovo. Aby ho měla jen pimprlata, krmená ‚dobročinnými fondy‘ za prachy z opačného konce světa. Paskvily, jimiž internet zaplavuje grafomanská masturbace, osloví leda stejné debily. Ty žádná ‚myšlenková policie‘ stejně nezastaví. Náhubek hrozí všem, kdo z dnešní mizérie vidí cestu ven. Straní mu jen servilní nátury a IQ tykve.“

vítr
vlastní