Zapomenutá ODA vstává z popela. Fénixem je další miliardář

29. 12. 2016

Po Babišovu ANO se na politické scéně České republiky veřejně objevuje v těchto dnech další politický subjekt, který má v zádech velmi silný kapitál. Miliardář Pavel Sehnal si zahrál na Fénixe a z popela se znovu zrodila již zapomenutá Občanská demokratická aliance (ODA). Znovuobnovená kdysi neúspěšná politická strana nyní sídlí na adrese jeho firmy SPGroup a ve vedení strany jsou zároveň šéfové této společnosti.

Podle tisku SPGroup patří například pojišťovna Slavia, akvapark s přilehlým hotelem v Čestlicích, letňanské výstaviště nebo realitní společnosti AAABYTY.CZ.

Nově vzniklá strana má posílit pravicovou scénu, otázkou ovšem je, zda spíše nepřispěje k jejímu roztříštění. Stejně tak, jako zda nejde jen o účelovou stranu „na jedno použití“, jakých pamatujeme v nedávné historii nemálo. Ovšem peníze a líbivá hesla dokážou své, jak se naopak přesvědčujeme v současnosti u hnutí, které tvrdí, že bude líp.

Jaký bude program nové politické strany ANO se zřejmě teprve ukáže. Zatím je pouze známo, že ODA hce podporovat podnikání a prosazovat elektronické volby na všech úrovních. Na hodnocení je tedy z těchto skoupých informací brzy. Přesto je viditelné, že čeští miliardáři zahájili nástup do nejvyšší politiky. Kdo bude následovat?

Autor: 
vítr
Zdroj: 
vlastní, tisk