Novodobý Koniáš bude ohrožovat svobodnou soutěž politických stran

29. 12. 2016

Ministerstvo vnitra od ledna 2017 spustí odbor proti dezinformacím. Útvar by měl zabraňovat šíření nepravdivých nebo zavádějících informací a propagandy, data pak bude předávat policii, armádě a tajným službám. 

Je to velmi chytře vymyšlené: Ministerstvo vnitra prostřednictvím nově vzniklého úřadu, oživuje  „Koniáše“. Mocensky zaštítí neziskovky, například Evropské hodnoty. 

Tyto neziskovky s mocenským štítem v zádech budou "doporučovat" firmám neinzerovat v "závadových" médiích s cílem je ekonomicky zlikvidovat, uvedl Jiří Ovčáček na fc. Nový model totality, jež se nazývá demokracie (viz Klaus) bude aplikován v praxi.

Podobný model bude fungovat u parlamentní a prezidentské volební kampaně.


Z Wikipedie:

Matěj Antonín Koniáš, známý jako „páter Koniáš“, byl český kazatel, misionář, cenzor, spisovatel. Byl symbolem pobělohorské doby temna, který pálil tisíce „závadných“ knih. Nábožensky horlivý a asketicky žijící páter skutečně věřil, že „bludné“ (tedy nekatolické) knihy ohrožují věčné „štěstí duší“.  Celkem dvakrát vydal seznam závadných a nedovolených knih, 2 274 titulů, které se veřejně pálily především před kostely. K zapovězeným a závadovým páleným knihám  patřila díla kupříkladu Jana Husa, Martina Luthera, Jana Amose Komenského, Jana Kalvína či Jeronýma Pražského. 

Autor: 
jk, foto: Wikipedie
Zdroj: 
Vlastní + fc