ODS a ČSSD spojují podvody a zlodějiny za téměř 14 miliard Kč v kauze ROP

23. 12. 2016

Nepotřebovaly, aby jim do toho KSČM viděla. Proto bylo třeba vždy intrikovat proti KSČM a ohlupovat občany. O desítkách milionů informovala média rovněž tzv. kauze „David Rath“. Zde někde bych hledal v minulosti i současnosti neochotu tzv. „demokratických“ (rozuměj zlodějských a novodobých totalitních) stran, nezájem o spolupráci s KSČM. Oni by nemohly krást!!!

Desítky milionů z ROP šly ODS a ČSSD, tak vypověděl exředitel úřadu ROP Severozápad Petr Kušnierz v kauze zmanipulovaných zakázek a ukázal na politické strany.

Policii řekl, dotace končily u žadatelů napojených na ODS a ČSSD. Strany tvrdí, že šlo o selhání jednotlivců. A tomu má národ věřit?

„Byla třeba alokace 200 milionů na nějakou výzvu a vím, že 100 milionů mělo jít pro ČSSD a 100 milionů pro ODS. Těch 100 milionů si zase měli dělit u ČSSD Jana Vaňhová (obviněná exhejtmanka), Pavel Kouda a Arno Fišera (stíhaní exnáměsci) a u ODS to měl být Daniel Ježek (obviněný podnikatel), René Budjač (někdejší radní za Ústecký kraj),“ řekl Kušnierz

O přidělování evropských peněz na severu a západě Česka podle vyšetřovatelů rozhodovali Ježek a Novák, přezdívaní Pan velkomožný a Kapitán, ačkoliv oficiálně neměli s dotačním úřadem nic společného. Mocní podnikatelé díky svému vlivu podle detektivů dokázali ovlivnit celý proces přidělování dotací díky tomu, že o nich rozhodovali poslušní úředníci a politikové. U výslechu to ostatně přiznal i Kušnierz. 

Z obvinění vyplývá, že podle policie dotační úřad ROP Severozápad nezákonně posuzoval celkem 541 projektů a mohl tak způsobit škodu bezmála 14 miliard korun. Policie skupinu v úterý obvinila z poškozování zájmů EU, uplácení či zneužití pravomoci. Obstavila také desítky nemovitostí stíhaných podnikatelů a politiků v hodnotě skoro 900 milionů korun. 

Autor: 
jk
Zdroj: 
www.rozhlas.cz, čt24 teletext