Před koncem roku se sešly členky LKŽ Tábor za účasti předsedkyně Šlahúnkové

15. 12. 2016

Členky LKŽ z Tábora se sešly 13. prosince 2016 na své členské schůzi, aby se ohlédly za výsledky své práce v končícím roce. Jednání byla přítomna také předsedkyně Republikové rady LKŽ s. Květa Šlahúnková.

V úvodu jsme vzpomněli a uctili památku zesnulé s. Karly Vlčkové, zakládající členky a dlouholeté předsedkyně našeho klubu.

Také letos se členky klubu podílely na společných tradičních akcích levice, jako jsou Dětský den na sídlišti Nad Lužnicí, májové akce či vzpomínkové shromáždění k uctění památky M. J. Husa na Pintovce. Mimo nezůstala ani aktivní podpora levicových kandidátů v předvolebním období senátních a krajských voleb.

Podařilo se připravit a provést krajskou soutěž v PETANQUE, za účasti družstev LKŽ ze Strakonic, Č. Budějovic a Tábora. Vítěznou trofej s přehledem získalo družstvo táborského LKŽ.

Některé naše členky jsou také aktivně zapojeny do akcí pořádaných Svazem postižených civilizačními chorobami (SPCCH).

K práci našeho klubu se pochvalně rovněž vyjádřila s. Květa Šlahúnková, kterou vždy mezi sebou rády vítáme. Proto jsme s velkým zájmem vyslechly její věcnou a poučnou informaci o účasti na 16. kongresu Mezinárodní federace demokratických žen (MFDŽ), který se konal v hlavním městě Kolumbie Bogotě. Hovořila o velkých rozdílech a postavení žen ve světě, o těžkých životních podmínkách a válečných hrůzách, které stále přetrvávají v řadě zemí. Pro české ženy přivezla z Bogoty zásadní a důležitou zprávu, že LKŽ byl přijat za člena této mezinárodní ženské organizace, což jistě příznivě ovlivní další činnost celého našeho levicového hnutí.

L. Kopečková, foto H. Valešová (vítr)
LKŽ