POZNÁMKA: Máme v kraji nejlepší nemocnice v ČR. Kdo za to může?

8. 12. 2016

V žebříčku Nemocnice ČR 2016 se umístily v top pětici rovnou čtyři jihočeské nemocnice - České Budějovice, Jindřichův Hradec, Prachatice a Písek. Stalo se tak v konkurenci 155 českých, moravských a slezských nemocnic. Podobné titulky jako tato poznámka nese v těchto dnech celá řada titulních stran jihočeských médií.

„Za tímto výsledkem stojí skvělá práce všech zaměstnanců, obrovská důvěra mezi vedením nemocnice a primáři a úzká spolupráce na přestavbě nemocnice, která je v současnosti v polovině,“ uvedl v tisku generální ředitel českobudějovické nemocnice Břetislav Shon.

Jen zřejmě, opojen úspěchem, zapomněl generální ředitel také na to, kdo jemu i celému kolektivu zdravotníků v posledních letech vytvářel podmínky, aby největší jihočeské zdravotnické zařízení (a samozřejě i ta tři ostatní) získala špičkové umístění.

Všechna tato jihočeská zdravotnická zařízení jsou v péči kraje, a ten byl v uplynulých čtyřech letech veden koalicí ČSSD spolu s KSČM. Vytvářet stále kvalitnější materiální, přístrojové, personální i finanční podmínky pro jihočeská zdravotnická zařízení bylo jednou z priorit radních a zastupitelů kraje. Zejména předsedy JčKV KSČM Petra Braného v pozici šéfa finančního výboru. Ale také včetně dalších, kteří pro zdravotnictví úspěšně lobovali z řad KSČM a patří jim zato dík. Jen by se nemělo na jejich práci zapomínat a říci si na rovinu, kdo za to může!

vítr
vlastní