Písek žije bohatým kulturním životem

10. 8. 2022

V sobotu 6. srpna se v Písku uskutečnil multikulturní festival hudby, poezie a zážitků. Ve skutečnosti program začal již v pátek přehlídkou jazzové hudby v podání českých i zahraničních skupin a interpretů. V Palackého sadech předvedla svoje umění celá řada hudebních skupin a návštěvník, či spíše milovník hudby si mohl vybrat. Program uvedly swingové melodie, pokračovaly melodie v podání Jihočeské dechovky, zazněl rock v podání dívčí rockové skupiny z Bechyně, a tak bych mohl pokračovat snad až do 22. 00 hodin, jako celá řada dalších hudebních skupin toho dne.

V rámci sobotního „barevného Písku“ byla veřejnosti nabídnuta daleko širší paleta možností zábavy a poznání. Uskutečnily se komentované prohlídky například v Prácheňském muzeu, Zemském hřebčinci, Městské elektrárně a celé řady dalších míst. Nebyla vynechána ani komentovaná prohlídka nejstaršího mostu ve střední Evropě ze 13. století, „Kamenného mostu v Písku“. Návštěvníky zaujala například zmínka o neoficiálním pojmenování mostu „Jelení most“.

Motocyklové fanoušky například zaujala výstava na Fügnerovo náměstí přehlídky historických vozidel a motocyklů pod patronací Veterán Car Clubu.

Veliké poděkování za vydařený celodenní program pod názvem „Jakou barvu má Písek“ patří nepochybně Centrum kultury města Písek. Děkujeme.

Autor: 
Josef Kovařík
Zdroj: 
Vlastní, Centrum kultury města Písek