Další široká koalice. Kandidátka »KSČM – Fungující Budějce« představila priority svého programu

21. 6. 2022

KSČM v Českých Budějovicích jde do podzimních voleb s lidmi, kteří se shodli na programových prioritách, a chtějí z Českých Budějovic udělat fungující město. Novinářům to řekl lídr kandidátky, bývalý předseda KSČM Vojtěch Filip.

»Sestavujeme kandidátku jako otevřenou i s jinými levicovými subjekty. Hledali jsme jak ve straně, tak v jiných politických stranách nalevo, nebo ve vlasteneckých stranách a spolcích, odborníky. Žádný amaterismus, ale profesionální přístup, založený na větší zodpovědnosti, větších kompetencích a pravomocích řekl Filip. Na kandidátce nazvané KSČM – Fungující Budějce, kterou dnes představil veřejnosti, jsou také lidé bez politické příslušnosti, zástupci politických uskupení ANS, Domov, SPOZ, ČSNS.

Filip na dnešní tiskové konferenci prezentoval priority, složení a program. Hlavní prioritou je komplexní, koncepční a systémové řešení rozvoje města. Za důležité také komunisté považují prosadit změnu situace v dopravě, včetně dokončení zásadních staveb souvisejících s dálnicí D3 a jejím napojením na okruh. Chtějí se zaměřit také na projekční dokončení přemostění Vltavy od Hosína ke křižovatce Hluboká – Dasný a na posílení městské dopravy a IDS.

FOTO – Facebook OV KSČM České Budějovice

Důležitou součástí programu je oblast školství. Podle KSČM je nutné posílení předškolní výchovy a základních škol, za důležitou komunisté považují také dohodu škol a Jihočeské Agrární komory na dodávkách potravin do školních jídelen. Prioritou KSČM je i dohoda Jihočeské hospodářské komory, města a kraje na posílení potřebných oborů ve středních odborných učilištích.

V oblasti energetiky je podle Filipa potřebné zapojení Teplárny a budované spalovny ve Vrátě do přímého prodeje elektrické energie občanům a firmám ve městě.

Komunisté ale podle něj nezapomínají ani na kulturu a sport.

Kandidáti jsou zařazeni do pracovních týmů doplněných o odborníky z praxe, které nyní z priorit zpracovávají komplexní program. Některé detaily odborných pracovních skupin pro rozpracování programu novinářům představil Lubomír Pána. Předseda Klubu zastupitelů KSČM v Českých Budějovicích Petr Braný poté zhodnotil působení zastupitelského klubu na budějovické radnici.

Komunisté podle Filipa nechtějí magistrát jako řadový úřad, kam si lidé chodí pro razítko nebo potvrzení, resp. který jen kontroluje lidi, zda mají zaplacené popelnice a zda neparkují deset centimetrů na přechodové zebře. »Komunisté chtějí magistrát jako výkonnou, pracovní jednotku ve svěží kondici, která bude umět rychle a adekvátně reagovat na aktuální potřeby občanů. S kompetentním vedením a profesionálními úředníky,« uvedl lídr kandidátky.

 

.......................

Foto: TK na které Vojtěch Filip, Petr Braný a doc. Lubomír Pána prezentovali priority složení a program KL KSČM - fungující Budějce.

Fotogalerie

Autor: 
jad
Zdroj: 
www.iportal24.cz