Petr Hannig: Co dělá vláda pro lidi? Snaží se, aby platili co nejvíc!

14. 5. 2022

Objevil Lucii Bílou či Vítězslava Vávru. V šedesátých letech spolupracoval ve Velké Británii s Dusty Springfield, Tomem Springfieldem (New Seakers), Bobbie Gentrym a skladatelem Johnem Cameronem. V poslední době se však profiluje více než jako hudební skladatel či producent, coby politik. V roce 2018 dokonce kandidoval na prezidenta. A politické plány má také letos. A i pro příští volbu hlavy státu…!

Ačkoli se to nezdá, blíží se přímá prezidentská volba. Pane Hannigu, budete v roce 2023 znovu kandidovat?

Byl bych velmi rád! Protože mi spousta lidí, kteří před čtyřmi lety volili Miloše Zemana, píše, že by teď volili mě. Ovšem teď nastala jiná situace. V parlamentu jsou úplně jiní poslanci než ti, kteří mi tehdy podepsali nominaci. To jsem měl podpisy 26 poslanců a nevím, jestli něco podobného seženu i tentokrát. Protože, jak to vypadá, tak v hnutí ANO zřejmě Andrej Babiš nepovolí těm svým, aby podepisovali někomu jinému než jemu. A Okamura, to je úplně ztracené. A nedokážu si představit, že z jiných stran, které jsou ve Sněmovně, by mi to někdo podepsal… Čili – nezáleží to na mně. Já bych rád kandidoval a myslím, že bych byl prezidentem, který vyvažuje. Protože někdy se stává, že politici rychleji mluví, nežli přemýšlejí. Dneska je doba, kdy je potřeba velmi, ale opravdu velmi pečlivě přemýšlet, než cokoli řeknete.

Jsou právě ty výroky bez rozmyslu tím, co byste za uplynulých devět let zazlíval Miloši Zemanovi nejvíce? Protože vy jste ho před čtyřmi lety ve druhém kole, jako jediný z kandidátů, oficiálně podpořil…

Pojďme to rozdělit. Za prvních pět let bych panu prezidentovi nevyčetl vůbec nic, to bylo perfektní. A za druhé funkční období bych měl spoustu výhrad. Zvláště teď, ke konci, přestal být prezidentem pro všechny a už je to také vidět na sociálních sítích, kdy se od něj odklánějí i jeho největší příznivci. Nebudu říkat proč, to je asi každému jasné.

Celý článek zde:

https://www.iportal24.cz/featured/petr-hannig-co-dela-vlada-pro-lidi-sna...

Autor: 
Petr Kojzar
Zdroj: 
iportal24.cz