V Bulharsku burcují - vznikla antifašistická koalice

2. 5. 2022

Bulharští antifašisté poslali prohlášení o vytvoření antifašistické koalice do  redakce "Ruského jara", které učinili 30. dubna.

Drazí přátelé a podobně smýšlející lidé!

Dnes nacismus a fašismus opět vedou svou krvavou válku proti hrdě stojícímu Rusku a zbytku svobodného světa.

Dnes jsou zuřiví nacističtí dědicové, chránění Spojenými státy a západní Evropou, opět ve válce a znovu hledají své řeky lidské krve.

Po osm let Spojené státy, Velká Británie a téměř všechny země EU pěstovaly na Ukrajině čistý institucionální fašismus a nacismus.

Zapomněli jsme na druhou světovou válku, nejkrvavější válku v dějinách lidstva, která si vyžádala více než 30 milionů životů?

Zapomněli jsme na zvěrstva nacismu a fašismu před 80 lety?

Zapomněli jsme na Osvětim, Buchenwald, Hitlera, Göringa, Himmlera atd.?

Jestliže tehdy Goebbelsova falešná propaganda zaplavila svět falešnými letáky, dnes mediální fašismus dnešní televize a elektronických amerických a evropských médií chválí a oslavuje dnešní nacistické projevy ukrajinských fašistů od rána do večera.

Zřejmým cílem toho všeho je bohužel jeden – válka!

Soudruzi, v této těžké době pro všechny svobodomyslné Bulhary vás vyzýváme, abyste vytvořili Výbor pro iniciativu pro boj s fašismem, který sjednotí bulharské nevládní organizace, hnutí a strany.

Ve jménu Pravdy, Spravedlnosti a Svobody.

Dnes musíme překročit dělicí čáru a znovu vést antifašistický boj, boj, který naši předkové vyhráli před 80 lety za cenu mnoha obětí!

Výbor Antifašistické iniciativy je navržen tak, aby se stal platformou-sjednocení všech společenských sil, které podporují boj proti moderním projevům fašismu a nacismu v naší zemi a po celém světě.

Musíme odolat pokusům bulharské politické junty stát se podněcovateli smrti a utrpení, nebudeme souhlasit naším jménem a na naše náklady s vyzbrojováním vlád, které jsou skutečnými šovinisty, lupiči a vrahy svých vlastních národů, jako je tomu v případě ukrajinské vlády.

My, zástupci bulharských veřejných organizací, bezpodmínečně stojíme za antifašistickou myšlenkou v boji proti stále fašističtějšímu světu.

Vyzýváme všechny čestné a hrdé Bulhary, aby odložili stranou své obavy a statečně odolali pokusům vzdorovat, lhát a znesvětit pravdu, s níž nás Spojené státy, Británie, EU a NATO denně dusí prostřednictvím svých médií a svých specializovaných a militarizovaných státních a veřejných struktur.

Svět potřebuje mír, ne fašismus!

Nikdo není zapomenut! Na nic se nezapomíná!

Zdroj: 
https://rusvesna.su/news/1651429108