Vaše noviny budou žít dál

1. 4. 2022

Vážení čtenáři, předplatitelé i příznivci deníku Haló noviny!

Změna, ke které má dojít na konci dubna, samozřejmě vyvolala příznivé i nesouhlasné odezvy. Jsme dotazováni, jak bude nový týdeník vypadat, kdy bude vycházet, co bude jeho obsahem. Také Vás samozřejmě zajímá, jak budeme řešit situaci, když máte předplatné novin na další měsíc, čtvrtletí nebo i déle.

Týdeník bude vycházet nadále na novinovém papíře, ve stejném formátu jako má současný deník, v rozsahu nejméně 24 stran, k předplatitelům i na pulty prodejců přijde vždy v pátek ráno nadále s přílohou TV magazín a bude se prodávat v následujících dnech, dokud nebude zase v pátek k dispozici další vydání. Nyní probíhá intenzivní příprava v redakci, promýšlíme rozvrstvení obsahu a představenstvo vydavatele Futura, a. s., jedná zejména s tiskárnou a distribuční firmou PNS, která noviny nejen doručuje, ale také zajištuje výběr předplatného. Cenu týdeníku zvažujeme tak, že bude mírné vyšší než u deníku, ale celkové měsíční i roční náklady na předplatné a koupi budou představovat necelou třetinu dosavadních vašich výdajů.

Věříme, že pochopíte situaci, která k této změně vede. Návalu informací z desítek televizních stanic, specializovaných informačních médií, z webů a elektronických médií již nedokáží deníky konkurovat. Proto i některé další přecházejí na týdeníky (a některé deníky úplně konči), neboť jejich síla není v rychlé informaci, ale v kvalitních publicistických materiálech, například komentářích, rozhovorech, sloupcích, reportážích, ale i v zajímavém čtení. Velkou roli hrají při rozhodování také finanční zdroje, jaké muže vydavatel zajistit. Doba se mění a přináší do našeho života vývoj a technologické změny, na které musí každý odpovědný politik i hospodář reagovat. Považujeme za potřebné, abychom nadále vydávali tištené médium, a spolu s ním musí vydavatel Futura a.s. rozvíjet elektronická média, která mají stále více příznivců.

Máme před sebou pouhý měsíc, abychom týdeník donesli k Vám čtenářům. Začali jsme intenzivně promýšlet jeho obsah, chceme ho uvést dobrou grafikou, kvalitními novinářskými články, důležité je jeho personální i finanční zajištění. Prosíme Vás, milí čtenáři a příznivci, abyste s důvěrou očekávali svoje nové noviny, i když s týdenní periodicitou.

Přejeme Vám hezké zážitky o víkendu v kruhu rodiny, na chatách a chalupách, v přírodě ci na výletě, ale některým z Vás i v práci. Potřebujete-li bližší informace ohledné předplatného, obraťte se na naše distribuční oddělení, kde Vám poskytnou požadované

informace. Můžete i písemně na e-mail: inzerce@futura.cz, nebo na adresu: Politických vězňů 9, 110 00, Praha 1, nebo na telefon 222 897 320.

Autor: 
Mgr. Ivan Nadberežný, předseda představenstva Futura a.s., Roman BLAŠKO, šéfredaktor Haló novin
Zdroj: 
www.ihalo.cz