České Budějovice: Jednal Výkonný výbor Jč KV KSČM

14. 3. 2022

V pondělí 14.března 2022 se uskutečnilo v Českých Budějovicích 21. zasedání VV Jč KV KSČM. Jeho jednání zahájila předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová, v jehož úvodu přivítala přítomné členy a pozvané hosty.

Hlavními tématy jednání bylo vše, co souvisí s přípravou krajské konference a jednání pléna krajského výboru plánované na 28. března 2022. Pro jednání krajského výboru byly dopracovány návrhy na složení jednotlivých pracovních skupin a znění volebního a jednacího řádu, které jsou připraveny na jednání krajské konference.

Obdobná příprava se uskutečnila pro zebezpečení jednání XI. sjezdu KSČM plánované na 14. - 15. května 2022. Výkonný výbor navrhl obsazení pracovních komisí za jihočeskou stranickou organizaci a předložil některé další návrhy. 

Na dny 77. výročí osvobození Československa a ukončení 2. sv. války v Evropě připravuje krajský výbor zájezdy. První je do koncentračního tábora Mauthausen a druhý do Lidic. Termíny (květen), kapacita dopravy a rozsah doprovodných akcí zájezdů bude upřesněno podle zájmu účastníků.

Přítomní členové dále diskutovali o podzimních volbách do obecních zastupitelstev a Senátu PČR. V bodě různé byly projednány některé dílčí otázky, které více objasňovaly stranická rozhodnutí a účastníci jednání vzali na vědomí některé další otázky týkající se vydávání Haló novin. 

Autor: 
jk
Zdroj: 
KSČM