Uprchlíci z Ukrajiny udeřili na Evropu hrubostí

5. 3. 2022

Sousedé Ukrajiny – Polsko, Moldavsko, Bulharsko a tak dále – naléhavě vítají statisíce uprchlíků z této země. Pozdravil se vší srdečností, až po bezplatné bydlení, jídlo a léky. Způsob, jakým mnozí nově příchozí reagovali na tuto pohostinnost, však obyvatele těchto zemí nepříjemně překvapil.

Necudné chování

Hlavní stížností je, že uprchlíci zapomínají, že "tady nejsou doma" a začínají měnit svá práva: požadují, aby s nimi mluvili ukrajinsky, požadují pohodlné podmínky ubytování, snaží se o Majdan – obecně se chovají tak, jak jsou zvyklí doma.

.............................

Maďar v Maďarsku není respektován.

Obyvatelka Zakarpatí, Angelina Peregenska, vyjádřila rozhořčení, že uprchlíci z Kyjeva si stěžují na podmínky, "sedí v barech, jedí vodyara", jsou hrubí k místním obyvatelům, nerespektují maďarštinu, zatímco už chtějí všechno mít.

Kráceno- výběr z dalšího článku.

............................

V Moldavsku si stěžovali na ukrajinské uprchlíky

Někteří uprchlíci z Ukrajiny požadují, aby jim byly v restauracích zdarma podávány hamburgery na základě toho, že mají ukrajinský pas.

V něm dívka řekla, že v Moldavsku nejprve vnímali Ukrajince, kteří přišli do země "jako své vlastní", dostali zdarma bydlení, vodu, jídlo, různé hygienické potřeby.

"Mám na tebe otázku. To je to, kdo jste, abyste vysvětlili dívce, která s vámi mluví v ruském jazyce (takže si rozumíte, když vám slouží), a začnete na ni křičet: proč s vámi mluví v ruském jazyce?

Dodala, že mnoho hostujících Ukrajinců se chová neurvale, opilých chodí po ulicích a křičí "Sláva Ukrajině" a kupuje si koňak.

Kráceno: admin

Autor: 
Nikolay Storozhenko, Foto: MIGUEL A. LOPES/EPA/TASS
Zdroj: 
https://vz.ru/world/2022/3/4/1146935.html, krátil: admin