Jednal Výkonný výbor Jč KV KSČM

21. 2. 2022

V pondělí 21. února 2022 se uskutečnilo v Písku 9. zasedání VV Jč KV KSČM. Jeho jednání zahájila předsedkyně krajského výboru Alena Nohavová, v jehož úvodu přivítala přítomné členy a pozvané hosty.

Jednání bylo zahájeno seznámením se závěry vyšších stranických orgánů.  Například člen hospodářské rady Ivan Nadberežný seznámil se závěry jednání tohoto orgánu, zvláště o souvislostech projednání rozpočtu strany pro tento rok, což bylo a je ve znamení hledání úspor.

V dalším byla přijata informace předsedy představenstva Futury a.s. Ivana Nadberežného z jednání nově ustavené Redakční rady Haló novin jako poradního orgánu pověřeného šéfredaktora Haló novin Romana Blaško. Informaci doplnil účastník jednání Josef Kovařík. Tím nejpodstatnějším závěrem je poznání společného úsilí podpořit a realizovat náročný plán, který v cílové podobě zařadí digitální i papírové vydání Haló novin mezi moderní a atraktivní vnitrostátní deníky.

Rovněž byla podána informace Josefem Kovaříkem z posledního 3. zasedání ÚV KSČM. Na tomto zasedání byla přijata řada rozhodnutí směřujících k další přípravě XI. sjezdu. Šlo například o úpravu stanov a programu odpovídající vývoji společnosti 21. století. Mediálně je snad atraktivní rozhodování o prvotním návrhu a realizace výběru kandidáta KSČM na prezidenta ČR, kde na tomto jednání nebyl okamžitě přijat původní návrh předsedkyně strany. Pro členy strany i občanskou veřejnost snad není třeba připomínat, že dalším hledáním možných kandidátů a následným neveřejným hlasováním z více návrhů byl per rollam zvolen ústředním výborem Josef Skála.

V dalších bodech jednání byla projednávána příprava krajské konference KSČM. Diskutován byl jednací, volební řád a návrh programu. Projednávané materiály s doplněním byly postoupeny k další diskusi v okresních organizacích. Jejich schválení by mělo být uskutečněno na jednání krajského pléna plánované na den 28. března a poté předloženy krajské konferenci 4. dubna 2022.

Přítomní členové dále diskutovali o volbách do obecních zastupitelstev a Senátu PČR. V bodě různé byly projednány některé dílčí otázky, které více objasňovaly stranická rozhodnutí a některé otázky mediální politiky KSČM.  

Autor: 
jk
Zdroj: 
Jč KV KSČM