KSČM reaguje na výsledky voleb, hledá úspory a také propouští

30. 1. 2022

Stranické zhodnocení ekonomického zázemí, jak jej posoudil a rozhodl ústřední výbor, nutí stranu reagovat - střízlivě a reálně. Na centrální úrovni má strana v současnosti přes padesát nemovitostí včetně té hlavní v Praze. I v rámci ní byla provedena reorganizační opatření tak, aby byl nezbytný aparát a činnosti soustředěny téměř do jednoho patra. Uvolněné prostory budou a některé již jsou využívány pro komerční účely. V hlavní budově už ukončilo pracovní poměr šest zaměstnanců a dalším se zkrátil nebo jinak upravil pracovní poměr.

„V krajích a okresech chceme původní působení zachovat, ale i zde probíhá nezbytná restrukturalizace. V loňském roce jsme měli na mzdy mnohonásobně více než bude k dispozici letos, ale ty škrty jsou opodstatněné a udělat se musely,“ dodává Konečná.

Nadcházející volební kampaně, nyní komunální volby a případně senátní se budou více financovat lokálně. S tím souvisí další probíhající personální změny a styl práce. Členové strany budou muset více pracovat jak pro centrálu, tak pro regiony.

V řadě obcí budou zřejmě kandidátky sestaveny s podporou příznivců-nestraníků, ale také třeba v koalici, nebo s podporou jiných levicově orientovaných subjektů. Zájemci z řad doposud neoslovených občanů, a hlavně mladých rodících se politických osobností tak mohou svoje schopnosti nabídnout veřejnosti a ve veřejné činnosti se v rámci kandidátky KSČM mezi občany dobře uplatnit.

Autor: 
Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Zdroj: 
Vlastní