Politika Lipavského jde proti zájmům státu a občanům České republiky

29. 1. 2022

Rusko nás vydírá. Vyvolalo zdražení energií a chystá invazi ..., exceloval Lipavský na stránkách Hospodářských novin 25. ledna.

Pokusím se vysvětlit proč tomu tak není a ač se Lipavský narodil v roce 1985 vypadá to, že zamrzl ve studené válce s obráceným matematickým znaménkem, nebo ji ve své politice kopíruje. Zdražení energií proč? K hlavním argumentům i když je důvodů víc:

 ► Za prvé jsme nedojednali dlouhodobé dodávky plynu a ropy z Ruské federace, a naopak se nám podařilo zhoršit vztahy s Ruskem.

► Za druhé obchodování a umožnění privatizace distribučních společností a ČEZ.

► Za třetí umožnění obchodování s naší elektrickou energií na burzách mimo ČR, kde vyšší bere.

 ► Za čtvrté podpora Green Dealu, zejména v podpoře obnovitelných zdrojů a elektrifikace automobilů bez ohledu na zvýšenou spotřebu elektrické energie.

► Za páté jsme nedostatečně naplnili své zásobníky plynu před topnou sezónou.

► Za šesté cílená diverzifikace dodávek plynu, připomínám dražšího plynu, včetně dodávek břidlicového plynu z USA.

Rusko má podstatné příjmy z dodávek plynu a ropy a pokud tyto dodávky někdo záměrně potlačuje - snižuje, blokuje, pak tato politika jde proti zájmům RF. To je nyní podstata hospodářského a ekonomického boje proti RF spojená s řinčením zbraní.

Mimochodem taková politika jde současně proti zájmům občanů České republiky. Není náhodou zodpovědností našich politiků zajistit naši bezpečnost. A to i tu energetickou či potravinovou?

Omezeněji, jen pro účely argumentace v rámci tohoto článku. Jaké jsou historicky hlavní důvody vedení ozbrojených konfliktů a válek? Je to, mimo jiných, získání surovinového a jiného bohatství a odbytišť. Zbavit Rusko odbytišť, v tomto případě vývozu plynu a ropy. Je to přímý hospodářský a ekonomický útok proti ruským zájmům, který se děje po celá staletí a jen nyní je vyhrocen do extrémní formy s využitím "poturčenců" z některých bývalých států socialistického společenství. Zde hledejme důvody historického a současného "antirusismu" všeho druhu.

Je to v linii dlouhodobé mezinárodní politiky na všech úrovních mezistátních vztahů vedené Západem, a hlavně USA proti SSSR, nyní Ruské federaci. Cílem je zadupat jeho samostatnou státnost, rozparcelovat, oslabit jeho ekonomický potenciál, dovézt ho do postavení závislé koloniální země, diktovat mu svojí vůli a pak všestranně parazitovat na jeho ohromném přírodním bohatství a bohatství všeho druhu.

Související:

Politika České republiky je politikou závislé koloniální země

Autor: 
Josef Kovařík, člen ÚV KSČM
Zdroj: 
Vlastní, fb