Česko jako válečný štváč?

20. 1. 2022

Hodně hloupé rozhodnutí nové ministryně obrany Černochové! 

Ministerstvo obrany ČR pod vedením nové ministryně obrany Černochové z ODS plánuje do Kyjeva poslat dělostřelecké granáty!

Tuto šílenou zprávu rozšířil dne 20.1.2022 celostně vysílající Český rozhlas - Radiožurnál s odvoláním na tiskovou službu Ministerstva obrany. Česko tak prý reaguje na situaci na ukrajinsko - ruské státní hranici a ruské vojenské manévry na území Ruska. 

Tento návrh na poskytnutí vojenského materiálu Ukrajině chce Černochová z ODS po dohodě s náčelníkem generálního štábu armády ČR Alešem Opatou předložit příští středu 26.1.2022 vládě ke schválení.

Černochová tak přináší svůj vklad do umělé vyhrocené mezinárodní situace kolem Ukrajiny a Ruské federace, a v podstatě přichází s kanistrem benzínu a zapáleným doutnákem. 

Její zdůvodnění stojí na velmi pochybných základech ve kterém se praví:
Ukrajina je prý pro Českou republiku historickým partnerem, se kterým rozvíjíme obrannou spolupráci a podporujeme jeho cestu k demokracii. Je tedy naprosto přirozené, že resort obrany zvažoval nějakou formu pomoci a přichází s tímto návrhem!

Člověk by předpokládal, že žena ve funkci ministryně obrany, možná matka, která sama dala někomu život (to se nám nepodařilo zjistit z jejího oficiálního životopisu na  webu Ministerstva obrany), že dá přednost dialogu a mírovému řešení. Že nejdříve vyzve ukrajinskou vládu, aby splnila své závazky z Minských dohod, ke kterým se vláda Ukrajiny zavázala svým podpisem již v roce 2014. Ty Minské dohody, které následně schválila Rada bezpečnosti OSN svou rezolucí a jsou tudíž závazné pro Ukrajinu, čímž by se politickými prostředky urovnal konflikt na východě Ukrajiny, mezi kyjevskou vládou a vzbouřenými oblastmi ukrajinského Donbasu. Což by dávalo smysl a mělo logiku! 

Ale paní ministryně se rozhodla poslat ukrajinské vládě dělostřelecké granáty!

To svědčí o jediném. Že nerozumí politické situaci, nemá cit pro řešení a že jedná pod vlivem někoho jiného, ze zahraničí, kdo fouká do tamního ohně, aby z toho vznikl velký válečný požár!

Černochová je neštěstím pro Armádu ČR a hrozbou pro Českou republiku! Odhaluje se v plné nahotě omezenost kádrů, které má ODS k dispozici na vládní pozice. Zejména na tak klíčovou funkci, jako je ministr obrany! Funkci, kde se haraší zbraněmi!

Tady končí veškerá legrace! 

KSČM je zásadně proti tomuto kroku Ministerstva obrany! Nechceme válku! Nebudeme podporovat zabíjení lidí na Ukrajině, ani jinde! 

Není to první „úlet Černochové ve funkci ministryně obrany“. ODS by měla zvážit její výměnu, dokud je čas. 

Zde je odkaz na zprávu Radiožurnálu:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/ukrajina-rusko-invaze-pomoc-ministe...

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
www.cro.cz, Český rozhlas - Radožurnál