České Budějovice: Hořela střecha v těsném sousedství budovy KSČM. Oheň bohužel přeskočil

9. 1. 2022

V neděli v půl třetí ráno volalo několik oznamovatelů hasičům, aby nahlásilo požár střechy domů v Čéčově ulici v Českých Budějovicích. Na místo vyjelo hned několik hasičských jednotek.

V okamžiku příjezdu hasičů hořela střecha řadového bytového domu plamenným hořením a v plném rozsahu. Z domu bylo evakuováno osm osob.

Hasiči ihned zahájili hasební práce, které byly vedeny jak vně, tak vnitřkem domu. Požár dostali pod kontrolu za dvě hodiny, lokalizaci požáru velitel zásahu hlásil v 4:40 hod..

„Dohašování střešní konstrukce pak zabralo další hodinu. Úplná likvidace požáru nastala v 5:37 hodin. Vzniklá škoda byla zatím předběžně stanovena na více než jeden milion korun. Příčina vzniku požáru je v šetření,“ dodali hasiči.

K požáru se redakci vyjádřil Petr Braný, zastupitel města a člen OV KSČM České Budějovice. Po dnešním zásahu hasičů, když plameny ze sousedního domu přeskočily i na naši střechu, musíme dočasně uzavřít naši budovu OV v Českých Budějovicích, než bude možné ji po rekonstrukci opět otevřít. Přesouváme se na home office, ale jsme zde pro vás samozřejmě i nadále k dispozici na uvedených kontaktních adresách, viz stránky WWW. Touto cestou si lze také kdykoliv sjednat osobní setkání. Děkujeme za pochopení.

Zároveň moc děkujeme hasičům a policistům, kteří dnes byli u požáru sousední budovy a nakonec i té naší. Děkujeme za vaše nasazení a zachránění obou budov.

zuz, HZS Jihočeského kraje, Josef Kovařík
www.idnes.cz + 2ks foto, fb, vlastní