Vidlákovi kydy: Ministerstvo pravdy

7. 12. 2021

V minulém týdnu proběhla tiskem celkem nenápadná zpráva o tom, kterak bude naše vláda razantněji postupovat proti dezinformacím, protože snadno šířené nepravdy nám rozvracejí tu jedinou pravou liberální demokracii a je třeba proti tomu něco udělat.

Zdroj: Vidlákovy kydy, autor Vidlák a.a.

Nebudu to parafrázovat, přečtěte si to sami: https://zpravy.aktualne.cz/…T6I

Uvedený článek zvedl ze židle celou řadu osobností alternativní scény, kteří na toto téma napsali své komentáře. Objevilo se to i u nás na Kydech v diskusi. Především se všichni autoři věnovali té části, kde se uvádí, že dezinformace by se měly regulovat zákonem. Což jinými slovy znamená, že nám konečně někdo řekne co je a co není pravda.

Já jsem si všechny ty příspěvky a komentáře také přečetl a dovolte mi Vidláckou reakci:

Řekl bych to asi takhle… V posledních třiceti letech se tady neuvěřitelně kecalo. Lhalo se až se hory zelenaly. Politici lhali, aby se dostali k lizu. Tajné služby lhaly, aby splnily zakázku nejmenovaných lidí. Kožený nás ujišťoval o vysokých výnosech, Tomáš Ježek nás ujišťoval o skvěle provedené privatizaci, Gross lhal o svém bytě, Klaus lhal o sponzorech ODS (a ukradl pero), Irák měl stoprocentně zbraně hromadného ničení, Írán je už patnáct let několik měsíců od dokončení atomovky, Rusové vraždí Litviněnka i Skřípala, po Vrběticích běhá Čuk a Gek. Covid pasy jsou jasná ruská dezinformace a očkování na covid nikdy nebude povinné. Už nikdy také nedopustí lockdown, Věslav Michalík je čistý jako lilium a není důvod se do něj navážet. Pavel Blažek jako Don Pablo nebude ani obviněn, ani odsouzen. Pandora Papers nejsou zaměřené jen proti Babišovi, brzy budou zveřejněna i další jména lidí, kteří mají své ofshorové firmy. Prodat vodovody Veolii je výhodné a všem se nám to vyplatí. Bez jaderných elektráren se obejdeme…

Pokračování zajímavého příspěvku zde: