Parlamentní listy: Šéfka KSČM v ráži: V roce 1989 vám slíbili svobodu. Cítíte se svobodně, když neuživíte rodinu?! Máte tři práce...

27. 11. 2021

„Od sametové revoluce uplynulo 32 let, ale svobodu stále nemáme.“ Předsedkyně KSČM a europoslankyně Kateřina Konečná v pořadu XTV.cz hovořila na téma nedávného výročí 17. listopadu a co pro ni znamená. Kromě jiného také prozradila, zda její strana postaví kandidáta na prezidenta.

Šéfka KSČM prý letošní Den boje za svobodu a demokracii neslavila, připomíná si spíše událost z roku 1939, kterou byla německá okupace Čech, Moravy a Slezska, mrzí ji, že na tu se zapomíná: „Neřekla bych, že jsem 17. listopad slavila. My jsme si připomněli především to, co se stalo v roce 1939, protože mi přijde dost šílené, že na to zapomínáme. Že mainstream je o tom, co se stalo v roce 1989. To je obrovská ostuda nás všech,“ dodává.

„Byli jsme tedy u Hlávkových kolejí. A zároveň jsme se odpoledne sešli společně s dalšími menšími organizacemi, abychom zavzpomínali na to, co těch posledních 32 let znamenalo,“ popisuje, jak u ní vypadal letošní 17. listopad.

Všímá si, že nadšení, které bylo v roce 1989, z lidí už dávno vyprchalo: „Realita každého dne ukazuje, že to, co bylo slibováno, není pravda. Máte svobodu, když nevyděláte na to, abyste uživil svoji rodinu?“ táže se.

Původní zdroj ZDE.

A pokračuje: „Cítíte se jako svobodný člověk, když musíte mít tři práce? Třetina lidí žije na hranici chudoby,“ upozorňuje. Na poznámku moderátora, že žijeme v demokratické zemi a svobodné zemi, říká, že „svobodu stále nemáme, musíme si ji připomínat“. Zároveň dodává, že právě KSČM „lidem naslouchá“.

Autor: 
nab
Zdroj: 
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Sefka-KSCM-v-razi-V-roce-1989-vam-slibili-svobodu-Citite-se-svobodne-kdyz-neuzivite-rodinu-Mate-tri-prace-684867