28. říjen ve znamení oslav vzniku samostatného Československa nejen v Jihočeském kraji

30. 10. 2021

28. říjen se v České republice slaví jako státní svátek. Slovensko po rozdělení státu v roce 1993 tento den jako státní svátek neslavilo, až poprvé letos v roce 2021.

V rámci Jihočeského kraje to byli mj. komunisté, kteří se 103. výročí vzniku Československa přímo, spolu s ostatními společenskými organizacemi podíleli, nebo se připojili k organizátorům vzpomínkových akcí. Tak tomu bylo například v Písku u pomníku padlých legionářů, kde se vzpomínkového aktu zúčastnili zastupitelé města a delegace OV KSČM. V Milevsku byl zase uskutečněn slavnostní večer s hlavním projevem starosty města spojený s předáním pamětních medailí. Také zde se slavnostního aktu zúčastnili zástupci tamních základních organizací. Obdobně si bez okázalostí, zato upřímně, připomněli 103. výročí vzniku Československa v Českých Budějovicích a ve Strakonicích u pomníku obětem války. V Jindřichově Hradci se uskutečnil hlavní pietní akt u památníku v Mertových sadech,

Obdobný přístup jihočeských komunistů bez okázalé pompy byl zaznamenán ve všech městech a obcích Jihočeského kraje. Jč KV KSČM všem komunistům, okresním a základním organizacím za aktivní vyjádření svého postoje děkuje.

Fotogalerie

Písek
České Budějovice
Jindřichův Hradec, Mertlovy sady
Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní