Strakonický Levicový klub žen nejen u vlčí farmy

21. 10. 2016

Dne 14. 10. 2016 zavítal strakonický Levicový klub žen (LKŽ), již po druhé za krásou Šumavy.  Prohlídku jsme měli o to zajímavější, že nás přivítal šumavský vlk Pavel Štětina. Jeho poznatky a vyprávění nemají chybu. Tentokrát jsme zajeli na Srní, kde se nachází vlčí farma. Byla to úžasná procházka s pěknou podívanou na vlčí výběh. Poté jsme vyrazili směr Kvilda, kde se nachází jelení obora. Opět Pavel Štětina přidal zajímavý a vyčerpávající informace. Od jelení obory nás ještě zavedl do nově otevřeného výběhu pro rysy. Po obědě na Kvildě jsme navštívili nedalekou rybí farmu. Přivítal nás zdejší správce rybí líhně Josef Šperl, který nám podal tak skvělý výklad o práci v líhni a ukázal nám venkovní sádky s krmením ryb. Byl to nezapomenutelný zážitek. Celé zdejší prostředí je kouzelné. Tady doslova platí jak je Šumava krásná je tu příjemné ticho a klid. Počasí bylo skvělé a na závěr musím poděkovat Pavlu Štětinovi za pěkné průvodcovství. Martinu Ratajovi a Václavu Smetákovi, místopředsedovi a předsedovi OV KSČM Strakonice za jejich řidičský doprovod do hvozdů Šumavy

Marie Pavlovičová, předsedkyně LKŽ Strakonice, foto: Pavel Štětina
Vlastní