Podpora ve druhém kole senátních voleb pro Ing. Jana Mládka, CSc. a MUDr. Jindřicha Floriána

12. 10. 2016

Máme za sebou volby do Krajských zastupitelstev a první kolo voleb do jedné třetiny senátu. Jako vždy v této situaci hledají ti, kteří uspěli nejlépe a postoupili do druhého kola, logicky podporu mezi voliči svých soupeřů, kteří do finále nepostoupili. KSČM podporuje ve druhém kole senátních voleb, pokud o její podporu stojí, z principu zpravidla toho levicovějšího z kandidátů.

Oslovuji je, žádají o podporu, a někdy bohužel i manipulují s fakty, aby voliče přesvědčili o něčem, co není pravda. V prvním kole logicky poukazovali na chyby (třeba i zdánlivé) a v kole druhém, pak naopak hledají důvody, proč jsou pro voliče svého nedávného protivníka „dobrou volbou“.

Mezi levicovými kandidáty by měla být a většinou i je tato situace méně vyhrocená a podpora téměř automatická. Proto bohužel volí některá média formu manipulace.

V úterním Právu vyšel článek Vladimíra Váchy „O senátorovi rozhodnou šumavské obce“ ve kterém autor mimo jiné píše

„…Florian může stále ještě spoléhat na podporu voličů KSČM…Zda ji ale opravdu získá, není jasné. Starosta Horní Stropnice Václav Kučera (KSČM) v rozhovoru pro právo sice připustil, že by bylo logické, aby voliči KSČM podpořili sociálního demokrata Floriana, ale na druhé straně on sám ještě neví komu dát hlas. /„Jirsa během svého mandátu zajížděl i do těch nejmenších obcí a nebylo mu zatěžko, pokud to bylo možné, jim v řešení problému pomoci:“/ řekl Kučera“.

No musím konstatovat, že jsem se podivil a Václava se zeptal.  A ejhle s redaktorem mluvil před jednáním Krajského výboru, které v pondělí mělo rozhodovat o tom, zda KSČM ve druhém kole podpoří některého kandidáta a pokud ano koho a jak.  Proto taky v rozhovoru uvedl, že s ohledem na toto rozhodnutí,  zatím neví  komu dá hlas. A skutečně v rozhovoru vyslovil při hodnocení předností jednotlivých kandidátů, tu poslední citovanou větu. To ostatní si pan redaktor „vydedukoval“ a umně sestavil do článku, tak aby článek vyzněl, že KSČM podporuje současného senátora za ODS Jirsu.

Dalo by se říct jen další sprostá manipulace, není ani první a nebude jistě ani poslední.

Takže aby nevznikly pochybnosti:

KSČM v Jihočeském kraji na jednání krajského výboru v pondělí 10. 10. 2016, na žádost MUDr. Floriána o podporu v druhém kole senátních voleb v senátních obvodech č. 10. Český Krumlov a Ing. Mládka v obvodu č. 13. Tábor, jednomyslně odsouhlasila doporučení členům KSČM a sympatizantům podpořit oba tyto kandidáty ve druhém kole senátních voleb.

Obdobně jednohlasné odsouhlasení podpory ve druhém kole senátních voleb pro kandidáta ČSSD MUDr. Jindřicha Floriána, vyslovil dne 11. 10. 2016 na svém jednání i Výkonný výbor OV KSČM v Českém Krumlově a předsedové obou OV KSČM, které do obvodu č. 10 Český Krumlov částečně patří a to OV KSČM České Budějovice a Prachatice

Nenechte se proto zmást podobnými „kouzly se skutečností“, jaké předvedl v  citovaném článku, pan redaktor Vladimír Vácha.

Přijďte v pátek a sobotu k volbám! Volte levicové kandidáty!  Dokažte panu Váchovi, Jirsovi, jakož i celé ODS, že jste jim neskočili na špek, že o svém osudu nenecháte rozhodnout jen „do morku kostí promodralé starosty“ a jejich kamarilu.

Autor: 
JUDr. Luboš Dvořák, předseda OV KSČM Český Krumlov
Zdroj: 
Vlastní