Jihočeská KSČM prosazuje reálná řešení

2. 10. 2016

V rámci předvolební kampaně jsem navštívil řadu obcí a měst a všímal si obsahu různých billboardů, poutačů a hesel. Dost jsem se někdy podivoval. Například heslo „Více šikovných řemeslníků“ podporuji, ale od politické strany, která odborné školství, řemesla a řemeslníky nechala téměř zlikvidovat, to zní úsměvně.

Jihočeští komunisté nejen v minulosti vždy prosazovali udrženi odborného školství a také vyvinuli pro jeho realizaci mnoho úsilí. Pravda, setkávali se také s podivnými úsměvy, neboť pravicové strany byly přesvědčeny, že jen bankéři, ekonomové, právníci, lékaři, filosofové atd. měli být novodobými VIP a spasiteli společnosti. Je dobře, že pravicové strany otáčí, ale zatím stydí se přiznat, že nestydatě ukradly komunistům významné téma a vydávají je za své. Budiž, pomůže-li to společnosti, rádi se o realizaci tohoto společenského tématu podělíme.

Začtou-li se občané alespoň do velmi zkráceného znění volebního programu, kam je a bude nasměrováno úsilí jihočeských komunistů, dočtou se, že mimo jiné i o této oblasti. Přesněji „do přizpůsobení sítě středních škol a odborných učilišť podle požadavků trhu práce“.

Rekonstrukce řady středních škol v Jihočeském kraji za přispění radního pro školství ze KSČM mluví sama ze sebe. To je náš přístup, naše dlouhodobá odpověď a reakce na požadavky společnosti. Jsme přesvědčeni, že za prospěšné spolupráce napříč politickými stranami a snad tentokráte s pochopením a bez podivných úsměvů dojde k další nápravě.

Autor: 
Josef Kovařík
Zdroj: 
Místopředseda OV KSČM Písek