JE Dukovany: Babiš se zalekl brutálního tlaku lepšolidí a od jaderky couvá?

27. 11. 2020

Dostavba Jaderné elektrárny Dukovany se komplikuje. Doplatí na to Česká republika.

O bezpečnost tu ale v žádném případě nejde. Na prvním místě je byznys. Naše média hlavního proudu totiž lobují za zájmy Američanů. Jak to? Dejme slovo novinářce webu Seznam Zprávy Zuzaně Kubátové, kterou nikdo nemůže obvinit, že by stranila Rusku.

„Po vyloučení Rusů a Číňanů by v dodavatelském tendru zbyli jen tři uchazeči. Z těch tří jsou ale dva – Korejci a Američané – smluvně provázáni, takže se skutečná soutěž dál zužuje," píše Kubátová. Je ještě nutné dodat, že francouzský projekt se pro Dukovany nehodí a je jen do počtu. Co nám z toho vychází? Že to protiruské a protičínské víření ve sdělovacích prostředcích má za účel přiklepnout dostavbu Dukovan americké firmě Westinghouse.

Z dukovanského projektu se stává soupeření mocností. Na jedné straně tu je tlak lepšolidí, aby tendr byl na míru Američanům, pak tu jsou politické síly a Pražský hrad, které vystupují proti diskriminaci některých účastníků a za férovou soutěž. Celý článek zde:

Autor: 
Alena Novotná, foto: ilustrativní
Zdroj: 
https://cz.sputniknews.com/nazory/2020112612849015-potize-s-jadernou-elektrarnou-babis-slape-na-brzdu-nazor/?fbclid=IwAR3xlsGuPl7n5mgAZZg2CDVNQgg5PZKpJK91SE784FxrKyIH_1R5qm5i1mI