Nová mezinárodní konference velmocí JALTA - BĚLEHRAD 2020

10. 5. 2020

Dne 22.8.2019 jsme jako jediní v České republice zveřejnili informaci na našem krajském webu KSČM, že se potichu připravuje nová Mezinárodní konference velmocí a to Ruské federace – Číny – a USA s pracovním názvem Nová Jalta 2020. 

Tyto současné supervelmoci planety by měly být reprezentovány na konferenci prezidenty těchto zemí Vladimírem Putinem – Si Ťin-pchingem a  Donaldem Trumpem. 

Konference by měla údajně jednat o naléhavých výzvách doby, o novém uspořádání světa a mezinárodních vztahů.

Upozornili jsme na to, že tato informace se objevuje opakovaně na některých ruských webech, které průběžně sledujeme.

Jedním z těchto informačních zdrojů je Rus Igor Panarin – Mirovaja politika. Igor Panarin je profesor politologie a nyní působí jako jeden z děkanů Moskevské státní university Lomonosova v Moskvě. Je to autor mnoha odborných knih. Panarin má za sebou bohatou kariéru, jednak působil jako vysokoškolský vojenský učitel na škole KGB, pracoval rovněž jako důstojník KGB v oblasti spojů SSSR, byl také členem ústřední volební komise Ruské federace. Je to člověk s bohatými profesními i životními zkušenostmi. A hlavně, je to člověk s mnoha živými kontakty na nejvyšší místa ve státní i bezpečnostní sféře Ruské federace. Je to člověk, který má aktuální informace o dění z první ruky. 

Igor Panarin založil v Ruské federaci „Asociaci Infospecnaz“, kde se sdružují lidé, kteří pracovali v SSSR a později v Ruské federaci v mediích, tajných službách, ve spojích, v armádě, na ministerstvu zahraničních věcí, jako odborní učitelé a také v blízkých branžích s cílem informovat objektivně ruskou a světovou veřejnost o tom, co se skutečně děje ve světě, a postavit se tak informačnímu monopolu západní CNN, BBC a Al-Džazíry. Panarin je odborník na problematiku informační a hybridní války. Některé jeho knihy se dají stáhnou na ruském jazyku z webu.

Uveřejněné aktuální informace v Panarinovo videích se časem, v procesu vývoje událostí potvrzují jako správné a spolehlivé. A také mnohdy velmi překvapivé, co se děje v pozadí světových událostí, proti tomu, co se dozvídáme z našich medií!

V Moskvě je nyní karanténa před koronavirem a je omezen pohyb osob na veřejnosti.  Profesor Panarin z domova v posledních týdnech produkuje 2 až 3 krátká videa denně, v délce cca každé 10 minut. A je to trochu problém to všechno usledovat. 

Zde níže je odkaz na jedno z jeho posledních videí týkající se Číny:

https://www.youtube.com/watch?v=ZD8Z-FhvKmA 

Jaká je situace nyní, 8.5.2020, kolem Jaltské konference 2020.

Panarin a jeho tým tvrdí, že konference se dále připravuje a pokud se to podaří, měla by se uskutečnit v červnu 2020 v Bělehradě (v Srbsku).  Je to změna místa proti původního záměru. Toto místo je prý dohodnuto od konce roku 2019.

Jeden z datumů, který se naposledy objevil pro termín konání konference je 6.6.2020.

Situace kolem přípravy této mezinárodní konference se zkomplikovala koronavirusovou nákazou. V USA tato krize právě vrcholí. V Ruské federaci je pravděpodobně za bodem kulminace a v Číně doznívá.

Jak jsme psali dříve, podle informací Panarina se Velká Británie prostřednictvím svých tajných služeb především MI 6, zahraniční rozvědky a diplomacie, snaží této konferenci všemožně zabránit a diskreditovat nejvyšší představitele těchto zemí. Proto MI 6 organizovala v Honkongu mohutné demonstrace proti čínské vládě. Jak známo Honkong byl do roku 1997 britskou kolonií, od té doby je zvláštní administrativní oblastí Číny.

Situace tam byla v posledních měsících velmi vyhrocená a nejednoznačná pro ústřední čínskou vládu. V posledním týdnu dubna 2020 přešla podle Panarina čínská vláda do protiútoku a pozatýkala řídící skupinu, která organizovala a financovala tyto protistátní protičínské demonstrace. Proběhlo to údajně tak, že policie nejdříve postříkala nejaktivnější pouliční demonstranty modrou barvou, která nešla několik dní umýt. Podle toho je později dohledala, pozatýkala, pomocí výslechů, videozáznamů z demonstrací a s pomocí jiných operativních prostředků rozkryla celou strukturu lidí, kteří stojí za demonstracemi. Ti jsou nyní ve vazbě a budou v druhém týdnu května 2020 postaveni před soud za protistátní činnost. Podrobnosti a paragrafy nám nejsou známé, sledujeme jen probíhající procesy. V Honkongu je nyní klid, dá se očekávat, že v dny konání soudu budou demonstrace proti Číně v mnoha zemích světa, včetně České republiky.

Dne 24.2.2020 se mělo konat v Číně zasedání parlamentu -  „Všečínské shromáždění lidových zástupců“. Tam měly proběhnout důležité personální změny. V Číně je zaveden systém tzv. „rotace kádrů“. Tzn. vždy po určitých letech ve funkci dotyčný přechází na jinou pozici. Komunistická strana vede nyní v Číně politický boj s tzv. „Liberály“, což jsou prozápadní síly uvnitř Číny v jejichž čele stojí premiér čínské vlády. A vede politický zápas také s tzv. „Komsomolci“, což jsou někteří funkcionáři ve státní sféře, vzešlí z mládežnické organizace Číny – Komsomolu. Jsou to zkušení a ostřílení funkcionáři, kteří jsou také orientováni většinou prozápadně. V Číně stál Komsomol doposud mimo vliv Komunistické strany. 
Údajně na 22.5.2020 je v Číně svoláno „Všečínské shromáždění lidových zástupců“, kde se očekává těžký politický střet mezi oběma politickými liniemi, komunisty a liberály. Je možné, že dosavadní prezident a generální tajemník komunistické strany Si Ťin-pching bude poražen.

Pokud se týká Ruské federace. Tam došlo v lednu 2020 k neočekávanému pádu vlády Dmitrije Medveděva (hlavního představitele ruských liberálů ve státní moci), kteří mají těsné vztahy s Clintonovci a demokraty v USA. Je tam nyní ustavena nová vláda z pronárodních sil. Rusko samo je nyní velmi silně zasaženo koronavirusovou nákazou, zejména Moskva. Stejně jako v USA se opatření proti koronavirusu dotknou silně ekonomiky Ruska.

Ani v USA není situace pro Trumpa jednoduchá. Demokraté v čele s Hillary Clintonovou útočí na Trumpa ze všech pozic. Trump provedl  v USA tvrdý státní zásah proti různým pedofilním spolkům i proti Deep State, který se snaží ovládat politiku USA ze zákulisí. Hlavními známými osobami Deep state jsou podle Panarina Hillary Clintonová,  Donald Rumsfeld – bývalý ministr obrany, Bill Gatess a jiní. Některá velká media v USA přesunula těžiště své práce od běžného zpravodajství ke kritice Trumpa, hledají každou záminku, přes co denně na Trumpa útočit. Stejně jako v České republice útočí denně Bakalovo media na prezidenta Zemana. USA jsou velmi silně zasaženy koronavirusem. Některé státy v USA, kolem 20.4.2020, a to Californie, Nevada a zřejmě Oregon, kde vládnou demokraté se odmítly dále podřizovat federální vládě a příkazům Trumpa. Některé státy v USA, se úplně uzavřely od okolního světa, podle informací Panarina jsou to Minnesota, Michigan a Virginie, které odmítly požadavek prezidenta Trumpa, aby opět otevřely hranice. Demokratičtí guvernéři těchto států to odmítli a na základě toho přišli k jejich úřadům stovky rozhořčených lidí s puškami, bojovat za prosazení požadavků Trumpa. Situace v USA se v některých státech podle Panarina údajně dostala na hranu občanské války! Je třeba si uvědomit, že se tak děje v jaderné velmoci! Na to už reagovaly strategické vojenské síly Ruské federace, které přešly do zvýšené bojové pohotovosti, které chtějí být připraveny na jakýkoliv vývoj situace v USA! Také Trump musí v USA vyřešit těžké politické úkoly, přitom už vstupuje do nové volební kampaně pro prezidentské volby.

Je také patrné, že Trump nemá pod svojí kontrolou všechny složky ozbrojených sil. Ve dnech oslav 75. výročí vítězství nad fašismem, kdy si celé Rusko připomíná tuto historickou událost, USA vyslaly vojensky provokovat do Barentsova moře (na severní námořní hranici Ruska) flotilu válečných lodí v čele s raketovým torpedoborcem Donald Cook (DDG-75), ve flotile jsou také esminci Porter a Rooswelt, a také britská fregata Kent! Samotný Donald Cook má na palubě desítky raket Tomahawk s jadernými hlavicemi. Rusko na základě toho bylo nuceno uvést do plné bojové pohotovosti svojí Severomořskou námořní flotilu, která je nejmohutnější na světě a která jim vyplula vstříc! 

Rusko prodalo Srbsku v posledních měsících nejmodernější protiletadlovou výzbroj - systémy PVO. Časově to zapadá do dění kolem příprav na mezinárodní konferenci.

Takže situace kolem nové mezinárodní konference Nová Jalta – Bělehrad 2020 je zatím nejasná. Budeme dále sledovat, jak se situace bude vyvíjet.

Autor: 
Mediální úsek Plzeňského KV KSČM
Zdroj: 
web