Okresní předvolební akce v Českém Krumlově

7. 9. 2016

V úterý 6. 9. 2016 se uskutečnila před kinem Luna na „Spičáku“, první předvolební celookresní akce KSČM v rámci kraje.

Přípravy probíhali v hektickém tempu protože termín první úterý v září, vzhledem k obvyklému  prázdninovému nedostatku organizátorů, nebyl ideální, zvlášť za situace, kdy se s organizačních důvodů, v „průběhu akce“, konalo i zasedání pléna Okresního výboru a tak řada příprav probíhala na poslední chvíli.

Stánek pro umístění volebních materiálů přivezl Pavel Matoušek z Velešína z daleké ciziny – Slovenska – kde se dal  pořídil, cca o polovinu levněji než v Čechách až v pátek 2. 9. a na okres se dostal až večer 5.9. Nicméně nainstalovat jej na místo se povedlo včas a v 13,00 hodin už poutal pozornost kolemjdoucích.

 Taktéž občerstvení trochu drhlo, chlebíčky pro kandidáty, dorazily až těsné před jednou hodinou, ale párky, pečivo a ovoce, byly včas na jedenáctou hodinu, kdy se začali účastníci sjíždět a tak kandidáti, kterých na tuto první okresní akci dorazilo celkem 16, (z toho 6 z první a 3 z druhé desítky) ani Helena Suchá, která se již tradičně ujala nevděčné role moderátorky, nakonec nedostatkem netrpěli.

Také ozvučení zpočátku trochu zlobilo, ale i tento zádrhel se včas a k plné spokojenosti podařilo do začátku akce vyřešit. Dokonce i počasí nebylo vůči komunistům zcela nepřátelské, takže sice nebylo teplo, ale ani nás nenavštívil déšť.

Akce vypukla krátce po 13 hodině za účasti cca 50 přihlížejících. Po krátkém úvodu, kterého se s bravurou sobě vlastní zhostila Helena Suchá a vyhlášení, že hlavní proslovy kandidátů nastanou v 15 hodin, se kandidáti vydali do ulic Českého Krumlova roznášet volební materiály a přítomní členové POV Český Krumlov, na krátké jednání POV.

 Zde už vše probíhalo v souladu s časovým plánem a tak všichni členové pléna i kandidáti byli v 15 hodin, jak dle programu měli, zpět před kinem.

Úvod, z titulu své pozice 1. na kandidátce obstaral samozřejmě Petr Braný, a následovalo vystoupení 3. na kandidátce -  radní Jihočeského Kraje Hanky Tůmové a vystoupení kandidáta KSČM do senátu v obvodu č. 10 Miroslava Máčeho.

Pak u že se před shromážděnými lidmi postupně představovali  další přítomní kandidáti, a to nejen s hodnocením minulých úspěchů či neúspěchů, ale hlavně s plány do budoucna.

 A že těch plánů bylo opravdu hodně, tak po více jak hodinovém představení první dvacítky  dalších  7 z 8  přítomných kandidátů Josefa Kaloše, Jiřího Kladívka, Gustu Janáčka, Jardu Mikušku, Petra Straku, Jana Kejře, a Miloslava Knížka jen v krátkosti přítomným představil předseda OV Luboš Dvořák. Chybička se ale vloudila a tak jsem při tom zapomněl na představení Josefa Babora.    No snad mi to Josef promine.

Co říci závěrem.  Akce proběhla bez zádrhelů, snad jen tu podporu (hojnou účastí) od členů jak členů Městské organizace i členů ostatních ZO z okresu, kvůli které se akce konala spolu s POV, jsem si jako předseda OV, představoval a přál větší, stejně jako zájem občanů.

No musíme doufat, že ostatní krajské akce se budou těšit jak větší podpoře členů, tak zejména většímu zájmu spoluobčanů.

Autor: 
JUDr. Luboš Dvořák, předseda OV Český Krumlov a kandidát do krajského zastupitelstva
Zdroj: 
vlastní