Tábor versus Písek. Nad Otavou jsou o několik levelů výše

7. 9. 2016

Pro nás, obyvatele města Tábora, je Písek městem, které se dobře stará o svůj rozvoj. A to včetně zaměstnanosti a vytváření pracovních příležitostí. Písecká průmyslová zóna  má bohatě přes  sto hektarů a neustále se rozšiřuje. Zájem investorů je díky aktivní politice radnice a odráží se to v benefitech pro město. Stále nová místa na trhu práce, nižší nezaměstnanost, vyšší kupní síla, a tak je Písek dobré místo k životu.

Písečtí však nejsou úplně spokojeni. Například předseda OV KSČM a zastupitel Jiří Lejčar vidí některé problémy, ne se všemi společnostmi v průmyslové zóně panuje spokojenost. Mrzí ho, že v některých případech se zóna stává jen montovnou zahraničních komponentů a je tak nevyužit profesionální potenciál zdejších lidí. Také mu vadí značně rozdílný přístup vedení některých společností ke svým zaměstnancům.

Například velmi tvrdé podmínky panují ve společnosti, která jistý čas měla pobočku také v Táboře na Kopečku a odešla do Písku. Naproti tomu si velmi chválí, a zaměstnanci rovněž, přístup majitelů jisté německé rodinné firmy. Tak prý by si to představovali i v jiných společnostech.

Jak je vidět, Tábor se svou desetihektarovou a ještě neobsazenou průmyslovou zónou má co dohánět. Písek je zkrátka o několik levelů výše. Co bychom v Táboře dali za to, kdybychom řešili jen problém s tím, zda investor přináší jen montovnu, nebo skutečně kvalifikovanou práci. Táborský pracovní trh by zřejmě absorboval jakákoliv pracovní místa.

Autor: 
vítr, foto: ilustrační
Zdroj: 
vlastní