Prezident dosazený oranžgutány prý práskal kolegy galerce

29. 7. 2016

Robert Šlachta ve více než pětihodinovém výslechu před sněmovní komisí po zprávě ÚOOZ znovu jmenoval policejního prezidenta Tomáše Tuhého jako osobu, která je zodpovědná za úniky informací.

Opět ale musel Šlachta uvést, že detektivové k takovému podezření nemají hmatatelné důkazy, nýbrž indicie. Naznačuje to právě kvůli mobilnímu telefonu, který v minulosti měli používat Tuhého blízcí a ze kterého měly být informace posílány dál. Fyzicky se pak prý jedná přímo o konkrétní mobil, SIM karta byla vyměněna.

„Policejní prezident kategoricky odmítá jakákoliv podezření, že by byl zapojen do vynášení informací, a vnímá je jako účelově vymyšlenou konstrukci s cílem dehonestovat jeho osobu a destabilizovat tak vedení policie,“ cituje nyní Radiožurnál slova Tuhého mluvčí Jany Macalíkové, která jakékoliv vynášení informací popřela.

„Řekl jsem, co jsem měl na srdci, řekl jsem všechno. Otázky komise byly mně na tělo, přiléhavé. Myslím si, že věděli, o čem se mluví,“ oznámil Šlachta novinářům po výslechu.

Podle Radiožurnálu poslancům Šlachta ještě slíbil, že jim jeho bývalý podřízený Jiří Komárek prozradí k případu více detailů. Někdejší šéf ostravské expozitury ÚOOZ má před komisí vypovídat příští měsíc.

Kauza zmanipulovaných IT zakázek se dotýká i firmy Tesco SW. Tu vlastní vlivný olomoucký podnikatel Josef Tesařík, bratr senátora za ČSSD a bývalého olomouckého hejtmana Martina Tesaříka. Firma dlouhodobě tvrdí, že žádné informace z vyšetřování nedostala.

foto, Top Týdeník Občanské právo