Filip: Babiš převzal naši rétoriku a uspěl. K tomu komentář ...

19. 7. 2018

Předseda ÚV KSČM Vojtěch Filip v dnešním rozhovoru pro Novinky (zde) uvedl, že „Andrej Babiš a jeho hnutí ANO převzali komunistickou rétoriku a podařilo se jim s ní uspět ve volbách“. Zabýval se sice jinou tématikou, ale kritika vlastní mediální politiky je na místě.

Navazuji na tento článek a k tomu uvádím. KSČM by měla především posílit svojí mediální politiku, vytvořit skutečně personálně silné mediální oddělení a vzít v úvahu alespoň dobré dílčí závěry analýz dvou posledních neúspěšných voleb.

Jihočeský krajský výbor KSČM by měl více spolupracovat s regionálními novinami, redaktory a novináři. To byl například jeden ze závěrů posledního jednání vedení krajského výboru se členy mediální sekce uskutečněného na Pintovce dne 6. července 2018. V této souvislosti zazněla také opakovaná kritika krajských, městských a obecních zastupitelů i dalších funkcionářů na mediální nečinnost. Nápravu tohoto nedostatku považuji za prioritní. „Pracují dobře, jsou často oceňováni i zastupiteli ostatních stran, ale ostýchají se o svém úsilí a práci informovat okolí a širší veřejnost“, bylo konstatováno. To je jedna z našich zásadních slabostí, které zasluhují nápravu, a zcela koresponduje s dílčí kritikou předsedy strany. Pak by nám nikdo nemohl převzít naši rétoriku a být v oslovení voličů úspěšný.. 

Účastníci jednání na Pintovce se dotkli také širších souvislostí přesahujících krajskou úroveň v tom jak řešit informační roztříštěnost. Doporučili na celostranické úrovni především využívat jednotný celostranický redakční internetový systém, opustit systém již zastaralý a různé soukromé a individuální zrušit. V tom nebyl dosud splněn požadavek vedení strany, který tiše zapadl v zapomnění. Dále bylo doporučeno vrátit se k dříve osvědčenému jednotnému informování o práci a činnosti poslanců cestou centrálního webu ÚV KSČM. Kritika členů strany a občanů v této oblasti nepadla bohužel na úrodnou půdu.

Média jsou zdrojem moci – potencionálním i skutečným prostředkem vlivu ovládání a prosazování… Již dávno jen nepopisují skutečnost, ale skutečnost sami vytvářejí. Neochuzujme se o tento vliv!

Být viděn, slyšen a umožnit seznámit se s názory našich kandidátů ve volbách do zastupitelstev obcí by mělo být naplňováno stále důrazněji. Takový je můj komentář a hlavní závěr k názoru Vojtěcha Filipa. 

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní