Oponentní názor k výsledkům mimořádného jednání OV KSČM J. Hradec ze dne 26. 6. 2018

27. 6. 2018

Na včerejším mimořádném zasedání pléna OV KSČM Jindřichův Hradec jsme projednávali otázku vyslovení tolerance menšinové vládě ANO a ČSSD, o němž bude jednat tuto sobotu ÚV KSČM. Celý článek zde. Na našem jednání proběhla velmi zajímavá a bouřlivá diskuse. Na závěr našeho jednání jsme hlasováním rozhodli o tom, že náš zástupce na sobotním zasedání ÚV bude hlasovat proti toleranci menšinové vlády. Výsledek byl velmi těsný 9:7.

Já osobně jsem hlasoval pro vyslovení tolerance, i když nejsem právě velkým příznivcem pana Babiše a podpora kapitalistického oligarchy naší stranou, se také příliš neslučuje. Víme, že pan Poche nebude ministrem zahraničí, prezident Zeman ho nejmenuje. Čímž padla jedna překážka pro vyslovení tolerance. Kdy jindy můžeme prosadit alespoň částečně něco z našeho programu? Chceme přece hájit zájmy občanů naší země. Nezapomeňme na migrační krizi, migranty máme tzv. za dveřmi. Chceme zvyšovat životní úroveň seniorů zvýšením důchodů a nejen jim. Chceme přece, aby rostly mzdy a zvýšila se úroveň všech pracujících, chceme řešit bytovou otázku mladých a tak dál…

Z opozičních řad po boku ODS, TOPky a dalších nás slyšet nebude!

 Uvidíme, jak dopadne v sobotu jednání ústředního výboru, samozřejmě jsme demokratickou stranou a budu respektovat rozhodnutí většiny, tak jak respektuji rozhodnutí našeho okresu, ale považoval jsem za nutné, napsat svůj názor.

Autor: 
Radek Nejezchleb
Zdroj: 
účet FB