Spokojený starosta Branic a čestné uznání obci

20. 6. 2016

Každoročně se celá řada obcí na Písecku zapojuje do soutěže Vesnice roku. V této soutěži se hodnotí koncepční dokumenty, společenský život, aktivita obyvatel, občanská vybavenost, péče o krajinu a připravenost obce realizovat své záměry. Jedna z přihlášených obcí, obec Branice, obdržela čestné uznání za podporu nové výstavby v obci. Spokojený starosta obce Stanislav Češka, zvolený za KSČM, považuje přípravu na budoucí výstavbu v obci za jednu z hlavních oblastí, kterou se při jednání zastupitelů opakovaně zabývají. Zasíťování vytipovaných pozemků pro budoucí rozvoj obce považuje za zásadní investici a pokračuje. „Jako zastupitelé jsme rádi, že parcely máme a můžeme je připravené nabídnout zájemcům. Některé obce a města zápasí s výkupem pozemků, my ne. Proto investice do parcel považujeme za investice do trvalého rozvoje obce a do budoucnosti. I proto se naše obec neustále rozrůstá“.

Navštívili jsme konkrétní lokalitu „U Hřiště“ vytipovanou pro další výstavbu a z nabízených devíti parcel jsou již čtyři prodané.

Obec Branice získala v minulých letech i další čestná uznání. Například za zachování řemeslných lidových tradic, nebo získání oranžové stuhy za spolupráci se zemědělským družstvem. Přejeme obci, ve které tradičně ve volbách vítězí komunisté, a bez jakýchkoliv problémů spolupracují s KDU-ČSL, mnoho dalších ocenění.

Na přiložených foto vidíme záběry ze společenského života obce, nebo různá foto obce

Fotogalerie

Autor: 
jk, foto: Češka, fotogalerie obec Branice
Zdroj: 
Rozhovor se Stanislavem Češkou, kandidátem KSČM do Zastupitelstva Jihočeského kraje