Neporušovat sliby a plnit dohody se vždy vyplatí

9. 12. 2017

Rada Jihočeského kraje si nechá zpracovat analýzu modernizace silnic, které prováděla firma Robstav. Z výsledků pak vyvodí další postup

Nechat si zpracovat analýzu modernizace silnic, které prováděla firma Robstav stavby k.s. Konkrétně komunikací procházejících Týnem nad Vltavou směrem na Neznašov, Albrechtice a Písek a průtahu obcemi Dříteň a Nákří. Z výsledku analýzy pak vyvodit další postup. Ve čtvrtek 7. prosince to odhlasovala Rada Jihočeského kraje.

První náměstek hejtmanky Josef Knot v této souvislosti připomněl, že kraj, coby zadavatel zakázky, předal firmě Robstav obě staveniště 11. září letošního roku s tím, že modernizaci vozovky v Týně zvládne do 50 dnů, tedy do 31. října 2017 a za 55 dnů zmodernizuje průtah Dřítní a Nákřím, tedy do 5. listopadu 2017. „V těchto termínech však nebyly práce dokončeny,“ zdůraznil Knot s tím, že kvůli tomu začalo Robstavu naskakovat penále.

Vzniklou situací se již 16. listopadu zabývala rada kraje, která vyzvala Robstav, aby modernizaci dokončil do 30. listopadu. V případě, že tak neučiní, kraj odstoupí od uzavřených smluv.

„Důvodem k vypracování analýzy je, že Robstav modernizaci uvedených úseků, byť až v těchto dnech, dokončil, ale my chceme mít jistotu, že od nich můžeme dílo převzít,“ vysvětlil Knot a dodal: „Vzniklá situace nás mrzí zejména kvůli obyvatelům dotčených obcí, kterých se neustále se protahující modernizace dotkla nejvíce, byť dělal kraj vše, aby byly práce dokončeny včas.“

Autor: 
Aktuality, foto: ilustrační JK
Zdroj: 
http://www.kraj-jihocesky.cz/