Rusko oplatilo úder

6. 12. 2017

 Státní duma ve středu přijala usnesení, které zakazuje vstup do dolní komory amerických sdělovacích prostředků, které Ministerstvo spravedlnosti uznává za zahraniční agenty. V úterý ruské ministerstvo spravedlnosti zahrnovalo devět mediálních oddělení, včetně hlasu Ameriky, Radio Liberty, dnešního televizního kanálu. Také v rejstříku byly "Idel.Realii", Kavkaz.Realii, Crimea.Realii, Tatar-Bashkir služba Radio Liberty (Azatliq Radiosi), "Siberia.Realii", "Factograph".

 "Dnes mluvíme o devíti médiích, ale chtěl bych objasnit, že ve skutečnosti mluvíme o dvou médiích a jejich přidružených projektech, možná ne všichni ví, že tyto projekty jsou zaměřeny především na ty regiony Ruska, ve kterých Snaží se to vysílat nestabilitu a otřásat situací. Jak to udělat? Je to o rádiových projektech, ale víme, že uplynul čas, když lidé zkroucili ladící pera rádiových přijímačů. Ve skutečnosti jsou registrováni jako rozhlasová média, která hodí určitou agendu, oddaný soubor témat a jejich interpretace, pak je vše šířilo přes internet, "řekl Tolstoy na plenárním zasedání.

 "Nepracují jako nezávislé média, jejich vliv je v systému hypertextových odkazů, včetně sociálních sítí." Víte, že např. Taková masová mediální stanice jako "Radio Liberty" je v Rusku nejvíce citovanou rozhlasovou stanicí na internetu Ve skutečnosti funguje také mnoho ruských opozičních rozhlasových stanic a internetových televizních kanálů: vytváření agendy a hromadění do internetu

Autor: 
Překlad: Google, foto: pixabay
Zdroj: 
RIA Novosti, https://ria.ru/politics/20171206/1510309459.html