Strakonice: Beseda s režisérem Zdeňkem Troškou se více než vydařila

25. 8. 2017

V pátek 25. 8. 2017 Levicový klub žen (LKŽ) ve Strakonicích uskutečnil v restauraci „Kalich“ besedu s filmovým režisérem Zdeňkem Troškou. Beseda více než splnila očekávání. V plně obsazené restauraci byl Zdeněk Troška přivítán potleskem. Předsedkyně LKŽ Marie Pavlovičová přivítala jak Zdeňka Trošku, tak starostu města Břetislava Hrdličku, předsedkyni Republikové rady LKŽ Květu Šlahúnkovou, delegace levicových klubů žen Jihočeského kraje a další hosty.

Zdeněk Troška poutavým způsobem přiblížil humorné příběhy z natáčení filmů. Velice si oblíbil jihočeskou krajinu a hlavně Hoštice, svoji rodnou obec, kde prožil mládí. Na celou řadu otázek odpovídal přímo a bez příkras. Například: odmítl by natáčet filmy typu nekonečných nic neříkajících seriálů. Odmítl by natáčet například filmy s válečnou tématikou a filmy, kde by musel ukazovat utrpení, zlo a neštěstí lidí. Zrovna tak odmítá dát souhlas se zařazením reklamy do jeho filmů natočených do roku 1989. Naproti tomu rád natáčí filmy humorné a s pohádkovými příběhy, aby lidem zprostředkovával radost, pohodu a raději je hladil po duši. 

V závěru besedy byl účastníkem celé řady osobních a skupinových rozhovorů. Popřál své dlouhodobé „kamarádce“, se kterou se zná již 45 let, k jejím 85. narozeninám a zazpíval si s ní za účasti harmonikářů a účastníků besedy krásné jihočeské písničky. Rovněž neváhal, rád se fotografoval s účastníky besedy a rozdával autogramy. Pro všechny zúčastněné to byla velice zdařilá akce odměněná na závěr dlouhotrvajícím potleskem.

Nezbývá, než velice poděkovat Zdeňku Troškovi.  Poděkování patří také Levicovému klubu žen ve Strakonicích, jmenovitě Marii Pavlovičové, za uskutečnění takové krásné besedy.

 

Fotogalerie

Autor: 
jk
Zdroj: 
Vlastní