Z. Ondráček pro PL: Měly by země EU přijmout příští rok 40 tisíc uprchlíků?

17. 8. 2017

Parlamentní listy: ČTK informovala, že podle vysokého komisaře OSN pro uprchlíky F. Grandiho by země Evropské unie měly přijmout příští rok 40 tisíc uprchlíků přímo ze zemí původu nebo z tranzitních států. A. Merkelová řekla, že číslo 40 tisíc je číslo, které EU může dobře zvládnout. SRN je dle ní připravena nést příslušný díl zátěže, na spravedlivém rozdělení běženců v rámci EU se podle ní však ještě musí pracovat. Co si o tom myslí Zdeněk Ondráček?

iž z vyjádření vysokého komisaře OSN pro uprchlíky i německé kancléřky Merkelové je zřejmé, jak zvrácené myšlení tito úředníci a politici mají a jak se s nás obyčejných lidí snaží dělat blbce. Dokázal by vysoký komisař odpovědět, jak došel k číslovce 40 tis uprchlíků pro příští rok. Co když jich bude 80 tis. nebo dokonce milión. To pak řekne, my jsme řekli 40 tis., vy ostatní musíte zůstat doma. Nebo řekne, sorry, měli jsme špatný odhad, ale přijmout je musíte. A myšlenkově politici EU ohnou hřbet a slovy paní Mekelové řeknou, tak teda jo, my to nějak zvládneme.  A když nějaký ten imigrant tu a tam povraždí desítky či stovky lidí tak se politici chytnou za ruce a půjdou do průvodu demonstrovat jednotu a odhodlání vydržet. Přeci kvůli dvěma či deseti (tisícovkám) tzv. duševně vyšinutých jedinců nepřiznají, že multikulturalismus byla chyba a že je třeba tento projekt  co nejrychleji ukončit. Migranty budeme přerozdělovat jako zboží po celé Evropě. První výběr, jak stále slyšíme ty inženýry a doktory necháme ve starých členských státech EU a ten zbytek (přebytek) pošleme do nových členských zemí. Stejně jako to už roky dělají s potravinami a dokonce mají tu drzost tvrdit, že na to mají právo.  

Je s podivem, že Frau Merkel má stále tu drzost hovořit nejen za Německo, ale za celou EU. Doporučoval bych jí, aby raději zalezla někde do kouta a tam se tiše modlila za to, aby ji její národ jednou nestíhal za vlastizradu. Jestli chce Německo další imigranty tak ať si je dál zve a vítá, ale ať nerozhoduje za jiné svrchované státy. ČR opakovaně sdělila, že Migranty z těchto zemí přijímat nebude a doufám, že se na tom nic nezmění ani po podzimních volbách. Je třeba si uvědomit, že u nás nacházejí svůj nový domov lidé ze zemí bývalého Sovětského svazu a těch také není zrovna málo. U těch se ale o určitém obohacení dá i hovořit.

Takže na závěr. Paní Merkelová ať si trhne nohou a nevnucuje nám návštěvníky, které si k sobě do země zve. My to také neděláme.   

   

Autor: 
Parlamentní listy, Zdeněk Ondráček, místopředseda ÚV KSČM
Zdroj: 
Mediální úsek ÚV KSČM (vítr)