Policie žádá Sněmovnu o vydání Babiše s Faltýnkem kvůli Čapímu hnízdu

10. 8. 2017

Mandátový a imunitní výbor Sněmovny dostal žádost policie o vydání šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Žádost se týká kauzy Čapí hnízdo. 

Mohu pouze potvrdit, že policie podala do Poslanecké sněmovny žádost o vydání k trestnímu stíhání dvou poslanců v případu Čapí hnízdo. Jména ani trestné činy nebudeme komentovat,“ řekla ve čtvrtek Právu mluvčí pražských městských žalobců Štěpánka Zenklová.

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš odmítá jakékoliv pochybení v kauze Čapí hnízdo. Právu řekl, že žádost o jeho vydání k trestnímu stíhání, která dorazila do Sněmovny, je snaha ho zlikvidovat. Babiš je momentálně na dovolené mimo Českou republiku.

Jde o poslední zoufalý pokus zkorumpovaného systému mě zlikvidovat a o dlouhodobě plánovanou akci mě kriminalizovat. O těchto plánech jsem poprvé slyšel už v dubnu, povídali si o tom poslanci ve Sněmovně. Načasování je jasné, je to snaha ovlivnit volby. Jsme jak v 50. letech,“ řekl Babiš Právu.

Vyjádření předsedy poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika: https://www.facebook.com/kovacik.pavel/videos/1547104218687427/

Autor: 
Právo, Seznam
Zdroj: 
FB (vítr)