Pavel Kováčik: Přízeň si nelze koupit

4. 8. 2017

Majitel firmy Jablotron Dalibor Dědek velmi vehementně podporoval po všech stránkách Andreje Babiše a teď dostal „skvělý“ nápad. Podporuje bez mrknutí oka hnutí STAN. Dokonce prý za něj bude kandidovat. Tvrdí, že hledá čestné a poctivé lidi. Patrně mu vůbec nevadí, že hnutí STAN bylo ještě před nedávným časem spojeno s TOP 09. Kalouskovy kotrmelce a klesající obliba u lidí přiměly Gazdíka k tomu, že svůj vzor opustil. Dědkovi nevadí ani jeho další pokus, kdy se dohodl s KDU-ČSL na společné kandidatuře do parlamentních voleb. Jenže Bělobrádek si přečetl klesající preference tohoto uskupení, a tak se s Gazdíkem rozešli. Veškeré ideály a slavnostní představení nového loga tohoto spojení jako kdyby neexistovaly. Teď konečně Gazdík ulovil jednoho z miliardářů. Toho určitě neopustí, protože peníze bude potřebovat.

Dalibor Dědek argumentuje vším možným. Posledním argumentem, který dává na odiv, jsou vnoučata. Přemýšlivě uvažuje o tom, proč je v České republice převažující špatná image politiků. Ono to však není jen o image, ale o poctivé práci politiků. Když se hlouběji zamyslíte, může toto spojení s Gazdíkem mít ve skutečnosti ještě jeden záměr, a to obrousit rétoriku šéfa hnutí STAN proti Babišovi a tím mu usnadnit pozici a odstranit jednoho kritika z politické scény, který Babišovi znepříjemňoval život. Kolik bude tato „pomoc“ miliardáře Dědka stát, zatím nevíme. A věřím, že takto promyšlená taktika bude našim občanům hodně cizí. Politika totiž mnohdy nezáleží na výši finančních částek a bombastických kampaních. Pro lidi je většinou největším měřítkem hodnocení minulého volebního období práce, která sloužila ze strany politických reprezentací jak k zlepšení prosperity státu, tak i zajištění důstojného života občanů.

Musím se pousmát, když Lubomír Zaorálek v minulých předčasných parlamentních volbách hřímal, jak pomůže nájemníkům bytů OKD či vyúčtuje s Bakalou, který doslova vytuneloval OKD. Stejnou rétoriku jsme slyšeli i v rámci letošních podzimních voleb. Bylo by úsměvné obě jeho vyjádření srovnat. Nelze se ani divit, že ti voliči nečtou a nečtou.

Autor: 
Pavel Kováčik, předseda poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
FB P. Kováčika (vítr)