Miloslava Vostrá: Volby 2017

1. 8. 2017

Za pár týdnů bychom se měli sejít ve volebních místnostech. V tomto roce mnohem dříve nežli v minulých volbách nacházíme inzerce politických stran a hnutí, republiku zaplavily billboardy a dokonce i ve schránkách už jsou materiály jednotlivých politických subjektů. Finanční prostředky, které jsou takto vynaloženy, při konečném sčítání dosáhnou na desítky milionů korun. V této „soutěži“ vede hnutí ANO se svým předsedou Andrejem Babišem. Navštěvuje veškeré kulturní i společenské akce, na nichž se ani minimálně nepodílí, vydal knihu, která byla po právu kritizována i politology, dokonce i svou svatbu dovedl zúročit jako mediální tah.

Na druhé straně máme potřebu pomoci lidem, kteří se ocitají v nouzi, či navýšit platy pracovníkům, kteří se starají o lidi v domovech důchodců či ústavech sociální péče. Také naše zdravotnictví by si pořádnou finanční injekci bezesporu zasloužilo. Vysoká hranice možnosti vynaložení peněz na volby dává za pravdu lidem, kteří argumentují tím, že jsou to vyhozené peníze, a pokud by politici uvažovali o jejich smysluplném využití, nemohli by jimi takto plýtvat.

Práce politika by se měla projevovat po celé volební období, a pokud tomu tak je, není třeba zavalit občany masivní reklamou. Za každého z nás by měla především mluvit odvedená práce.

KSČM a její představitelé se snaží lidem pomáhat a zpříjemnit jim denní život. Proto naše kampaň nebude bombastická, ale o to víc při prostudování volebního programu realizovatelná. Nejde totiž o nesplnitelné sliby, ale skutečný návod k tomu, jak dosáhnout důstojného života pro všechny, kteří chtějí poctivě pracovat či odvedli svoji práci a dnes by měli užívat zaslouženého odpočinku. Zahrnuje zájem o všechny, ať už se jedná o hendikepované, matky samoživitelky či studenty. Věřme tedy, že každý zapřemýšlíme o nabídkách, které se na nás dnes hrnou, a dáme přednost volebnímu programu KSČM.

Autor: 
Miloslava Vostrá, poslankyně Parlamentu ČR a místopředsedkyně poslaneckého klubu KSČM
Zdroj: 
FB ÚV KSČM (vítr)