K zahájení volební kampaně KSČM a k volebnímu programu

30. 6. 2017

Tisková konference KSČM k zahájení volební kampaně do podzimních parlamentních voleb se konala ve čtvrtek 29. 6. 2017. Kromě jiného na ní byly představeny hlavní body volebního programu KSČM.

Místopředseda ÚV KSČM Jiří Dolejš, zodpovědný za přípravu voleb uvedl k programu KSČM na svém webu posléze : „Naše vize sociální spravedlnosti se opírá o prosperující ekonomiku, kde jako důležitý prvek vidíme aktivní roli státu, Stát by se měl věnovat strategickým otázkám, měl by být aktivní investor a podporovat české podniky tak, aby se snížila závislost na zahraničí. Za nástroj k tomu může být státní komerční banka, která by se věnovala podpoře českých projektů.“

Česká televize charakterizovala volební program KSČM ve svém zpravodajství několika větami: „Postupnými kroky společně s vámi bychom rádi změnili životní poměry ve prospěch většiny,“ stojí v záhlaví volebního programu KSČM. V něm komunisté slibují mimo jiné progresivní zdanění příjmů a kapitálu velkých korporací a omezení odlivu peněz do daňových rájů. Programový dokument hovoří také o zrušení Ústavu pro studium totalitních režimů „pro nadbytečnost“.

Celý volební program KSČM na období 2017-2021 je dostupný na oficiálních webových stránkách KSČM http://volby.kscm.cz/volebni-program

Vítr
FB (vítr)