Mezinárodní den dětí na Sídlišti nad Lužnicí v Táboře

5. 6. 2017

U příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádal 3. června OV KSČM a Levicový klub žen Tábor na sídlišti Nad Lužnicí tradiční, od roku 2000 v pořadí již 18. Dětský den. Pro děti byla připravena řada her a soutěží ve dvou kategoriích – předškoláci a školáci.

Dětský den zahájil člen VV OV KSČM Tábor a zastupitel Jihočeského kraje Radek Springer.

Krásně počasí a někdejší melodie Michala Davida nebo dvojice Hložek-Kotvald přilákaly již před devátou hodinou první dychtivé zájemce. S přibývající dobou rostl počet školáků, ale i malých dětí v doprovodu rodičů či prarodičů, kteří si výkony, zejména těch nejmenších, na památku natáčeli na video nebo fotografovali.  Na všech stanovištích byl neustálý pohyb a děti vyjadřovaly hlasitě svoji spokojenost, pokud se jim podařilo splnit stanovený úkol. Velký zájem, zejména nejmenších dětí, byl o házení kroužků a v závěru děti s velkým nasazením využily možnosti zúčastnit se přetahování lanem.

Ke splnění jednotlivých disciplín potřebných k získání sladké odměny, dětem obětavě pomáhali pořadatelé – členové základních organizací KSČM, Levicového klubu žen, členky a členové Svazu postižených civilizačními chorobami a také členka MěZ v Táboře Růžena Novotná.

O dobrou pohodu všech zúčastněných se hudební produkcí postaral Pepa Lidral.

Dětské dne se zúčastnilo 75 předškoláků a 94 školáků, celkem 169 dětí. Účast v průměru nevybočila ze statistiky minulých Dětských dnů.      

Dětský den ukončil Radek Springer, poděkoval dětem za vynaložené úsilí, snahu a ukázněnost, poděkoval rovněž přítomným rodičům a prarodičům za účast na naší akci. Poděkoval a vyslovil uznání všem pořadatelům za to, že věnovali část svého volna k přípravě a vlastnímu provedení Dětského dne. Vyhodnotil Dětský den jako vydařený a úspěšný a vyjádřil přesvědčení, že příští rok se opět sejdeme na stejném místě.

Fotogalerie

Autor: 
(bok)
Zdroj: 
vlastní