Budujeme a děkujeme!

25. 5. 2016

Již více jak padesát let vlastní základní odborová organizace (OSČMS) rekreační chatu. Od roku 2014 toto zařízení a její okolí prochází postupnou asanací v souladu s požadavky současné doby. Je ale skutečností, že vždy bude patřit k zařízením, které bude sloužit k odpočinku pouze odborům, členům a sympatizantům KSČM.

            Od zmíněného roku 2014 již byl vykonán velký kus práce a ještě hodně nás jí k naší spokojenosti čeká. Prostě je to dům, o který je třeba se neustále starat. O velký kus vykonané práce se hned od počátku postarali členové KSČM z Volar a z Prachatic. Také jsme hned od počátku nepochybovali o tom, že toto zařízení potřebuje správce, který by vše, co je tady potřeba vykonávat organizoval. Touto ne jednoduchou funkcí byl pověřen s. Tibor BOROŠ z Volar. Tady je potřebné říci, že jsme vsadili na toho správného. Samozřejmě nic nejde tak jednoduše jako se vypouštějí slova. Prostě vše stojí peníze a k realizaci našich plánů jsou potřební lidé a vždy se něčeho nedostává. Ale práce jde k naší spokojenosti kupředu.

K podstatným změnám došlo zejména v okolí objektu a tady bude i nadále spousta práce a to jak v bojí s bujnou přírodou, tak při vylepšování pobytových zařízení. Ke značným změnám k lepšímu a pohodlnějšímu došlo i v interiéru domu. Také tady není nic ukončeno. Značným problémem, který nyní řešíme je topení. Zatím k tomuto účelu sloužila více jak čtyřicet let stará násypná kamna (kdysi ze školy ve Vacově). Různých typů kamen je dnes spousta, ale chyběly nám finance. Tady musíme moc poděkovat poslanci evropského parlamentu MUDr. Jiřímu Maštálkovi, který odborové organizaci přispěl na činnost. Velice si toho vážíme a jsme kdykoliv připraveni poskytnout mu na našem zařízení odpočinek.

Obdobně děkujeme Středočeskému krajskému výboru KSČM, jmenovitě JUDr. Stanislavu Grospičovi. Tyto dva příspěvky nám náš problém vyřešily. Kamna byla zakoupena, jsou nainstalována a budou sloužit ke spokojenosti rekreantů. Jsme přesvědčeni o tom, že toto zařízení, tak jak sloužilo doposud, bude sloužit i dalším generacím k načerpání nových sil.

Autor: 
předseda ZO OSČMS Gustav Janáček
Zdroj: 
Vlastní