Česká republika prohrála v Lucembursku soud s Diag Human. Firma Josefa Šťávy může k obstaveným bankovním účtům ČR

19. 5. 2017

Vysmátý zámecký pán z Bechyně udělil lekci české demokracii a právnímu státu. Soud v Lucembursku na svém jednání 27. dubna rozhodl, že firma Diag Human může nechat zabavit finanční hotovost České republiky na účtech vedených v Lucembursku až do výše dlužné částky. Její výše přesahuje třináct miliard Kč. Firma Čechošvýcara Josefa Šťávy, může získat k přístupu k jakýmkoli účtům ČR i k jinému majetku Česka na území Lucemburska.

12. května v jedenáct hodin večer byly na příkaz lucemburského vrchního exekutorského úřadu obsazeny ve dvaceti čtyřech lucemburských, švýcarských, amerických, francouzských a čínských bankách všechny účty, které Česká republika používá, nebo by mohla použít, k obsluze státních dluhopisů.

Podle dostupných informací podobný drastický krok ještě nikdy nebyl použit proti členskému státu Evropské unie. Je to strašná ostuda a obžaloba české „politiky“. Jenomže to je, bohužel, jenom začátek problému.

Hnutí ANO dostalo na podnose nanejvýš třaskavý materiál. Letitý spor přešel kompetenčně s okamžitou platností pod ministerstvo financí, tedy k politické konkurenci. Proto odjel Bohuslav Sobotka uprostřed vládní krize vyjednávat do Lucemburska. Občané se neměli nic dovědět. Marně.

Hrůza pro ČSSD a ODS, ztráta kontroly nad tímto citlivým sporem znamená před volbami nejvyšší politické riziko. A především proto musí být Andrej Babiš politicky zlikvidován – tady a teď.

Až bude jakýkoliv český politik zase mluvit o demokracii a právním státě, zeptejte se ho, prosím, kdo zavinil tento stav – a kdo bude platit možná až desítky miliard zbytečné škody.

Zdroj:

http://hlidacipes.org/jan-urban-klic-k-pochopeni-vladni-krize-miliardy-p...

http://hlidacipes.org/ceska-republika-prohrala-v-lucembursku-soud-s-diag...

Autor: 
jk, (Jan Urban)
Zdroj: 
Využito: 2x: http://hlidacipes.org, foto: ČT- www.krajskelisty.cz/jihocesky-kraj/