V krajském zastupitelstvu zavládlo o bývalých komunistech ticho a byli zvoleni

11. 2. 2023

Před dvěma lety předsedkyně krajského soudu Martina Flanderová zaslala krajskému zastupitelstvu žádost o prodloužení mandátu přísedících krajského soudu pro Věru Pavláskovou, Annu Frankovou, Františka Kubáka a Ludmilu Průšovou. A 24. února 2021 se rozpoutala bouřlivá diskuse. Letos přišla od krajského soudu žádost o souhlas s dvěma přísedícími. Jedna se opět zastupitelům nezdála. Diskuse se ale nekonala. Ani slovo. O bývalých komunistech už se zřejmě nediskutuje. Není na to vhodná doba. Celý článek zde:

Komentáře z diskuse pod článkem:

Ferdinand Vaněk

Pořád tady propíráte, kritizujete a navážíte se do komunistů. Co proti nim máte? Vždyť je přes 30 let po revoluci, při volbě prezidenta je volilo přes 70% voličů a nejvyšší představitele státu se u volby nechávali natáčet a potom to bujaře oslavovali. Mistry jsou v tom hlavně pražští Pepíci, kde volilo komunisty nejvíc lidí. A jihočeši na tom nebyli o moc hůř. Víte tedy vůbec co chcete? Nadáváte tady na ně a potom je volíte. Divná doba divného národa.

Vloženo 11.2.2023 12:35:40

• Paměť národa

Koukám, že se někdo probudil. Teď rešit komunisty? Vždyť je všichni volí, ať už ty převlečené v ostatnich rádoby demokratických stranách nebo teď jednoho na hrad a druhý s nim prohrál. Tohle si vyřiďte s Vaškem flaškou a s jeho Nejsme jako oni a potřásanim si rukou s Adamcem, Čalfou a spol. Mohl být už dávno klid a morál. Hlavně mi tu nepište, ze si to Pávek jako odpracoval. Ten jen vyčůraně přelezl na druhou stranu barikády a NATU jen vyžvanil do detailů co a jak bylo ve Varšavské smlouvě a tudiž jak to chodí v Rusku, jinak by po něm neštěknul pes. Takovej užitečnej idiot stejně jako ostatní rudoši. Komouš totiž komoušem zůstane jako kámen kamenem. Změna v jejich myšlení je naprosto nemožná, jedině že by jim totalně přeskočilo, ale to by nemohli přeci kandidovat na vysoké ústavni funkce že? Tudíž neřesit, teď už je hódně pozdě a kmotřička s kosou to udělá dřív nebo později za nás.

Vloženo 11.2.2023 11:36:39

Fotogalerie

Krajské zastupitelstvo si teď nad debatami o komunistické minulosti uložilo bobříka mlčení.
    Libuše Kolářová