Strašení či realita. Tři úvahy ze světa

21. 1. 2024

Náš příznivec a sympatizant Martin B. se zamýšlí nad mezinárodními vztyhy ve světě a hlavně v Evropě. Analyzuje články: 1) Začíná rozsáhlé svičení NATO v Evropě, 2) Hra s ohněm Švédsko a 3) Svět na pokraji globální války.

První dva články z Protiproudu od pana Dandy, který dobře píše. Nejde o strašení, ale určitě o přípravu na válku se zastrašováním Ruska. To se snaží neustále Západ varovat, aby si přestal zahrávat s jadernou válkou, protože Rusové myslí odpověď vážně. Sebestředný Západ si ale hraje s ohněm. Bohužel. V prvním článku se rozebírá i účast francouzských žoldáků na Ukrajině, kteří zahynuli po přesném zásahu ruskou raketou. Koloniální myšlení lidí, kteří zde všechno ovládají (včetně nás samozřejmě!)  je stále stejné. Rozpracelovat Rusko a vykrást jeho suroviny. Takhle asi slintal Pavlovův experimentální pes, když mu zablikala žádovka, že dostane nažrat.

Západ se stejně choval před druhou světovou válkou, kdy zásoboval Hitlera s cílem obrátit ho na SSSR a zničit jej. Když to nevyšlo, přispěchal na pomoc a po válce zorganizoval velké divadlo - Norimberskou konferenci.

Dnes je to úplně stejné. Jako jeden muž podporuje nacisty na Ukrajině. Když to nevychází, tak si řeknou: "Nevyšlo to, vyhlásíme mír (my mírotvůrci!!). A připravíme se někde jinde (třeba Kalinigrad - dodávám já)." Hrozná neochota a neschopnost opravdu myslet. Na lidech, tomhle světě, jim vůbec nezáleží. A my se tomuhle lidskému odpadu Made in West klaníme, protože má lepší auta, atd., atd. Ranění slepotou.

Třetí článek: Ještě jsem nakonec přidal jednu úvahu od ruského autora filisofa a sociologa Alexandra Dugina.

Svět na pokraji globální války: Drak je již smrtelně zraněn. Sílí budování řádu přirozených zájmů. Ukrajina, Izrael a další nové fronty. Mlčící většina se probouzí. 3. světová na délku paže. Necháme se "elitami zla" zamordovat?

ALEXANDR DUGIN konstatuje, že letošní rok bude zlomový, neboť smrtelně zraněná globalizační bestie - ve svém posledním tažení rdousící Západ a ohrožující celý svět - bude kopat do posledního dechu a v předsmrtné agónii může vyvolat světovou jadernou apokalypsu. Celý článek zde:

Martin B.