Současná česká realita má mnoho tváří

24. 4. 2023

Pokud chcete zlikvidovat státní podnik, družstvo, společnost, tak ji přiveďte na mizinu (cugrunt). Je-li vůle. jde to lehce. Dosadíte neschopný managment nebo všeho schopný, externě proškolený a s bohatou finanční odměnou. Státní je pro pravici sprosté slovo. Po nás potopa, my jsme si nahrabali, my jsme ti úspěšní.

Evžen Dvorský, předseda Odborového hnutí České pošty přiznává, že se ještě před volbami sešel v sídle STANu s panem Rakušanem a seznámil ho s problémy České pošty. Pan Rakušan vše přehodil na ředitele Knapa a dozorčí radu pod jeho vedením. Za 17 měsíců zlikvidoval logistiku a prodal ji za 3,5 miliardy korun. Za různá proškolení, úroky z bank a další zaplatil stát cca další 3 miliardy korun. Včetně balíků na Ukrajinu v hodnotě 60 mil. Kč podle nařízení Víta Rakušana. Vše z našich daní.

Co teď? Zavřeme 300 poboček bez konzultací se samosprávou měst a obcí, my vše známe nejlépe, sebevědomí máme na rozdávání. Sebereflexe a empatie je nám cizí. A máme ještě lepší nápad. Propustíme 1 500 lidí. Propouštění se nebude týkat středních a vysokých managerů se 100 tisícovými platy. (300 tisíc má pan ředitel), Pětikoalice má hodně známých a kámošů, ale mají to odskákat ti, kteří na České poště odvádějí skutečnou práci, za kterou by ta první skupina ráno nevstala ani z postele.

Za posledních pět let klesl zájem o tradiční poštovní služby. Není to jenom vinou digitalizace, ale neúměrného zdražování služeb, a především zpackanou logistikou.

Budovat logistické centrum u Mošnova a vojenskou základnu u Mošnova je asi další krůček k našemu Česko – Slovenskému vazalství k USA. Ukrajinská doručovací skupina Nova Pošta, která sdružuje logistické podniky už působí v Polsku (Nova Post). Chce expandovat do jiných zemí. Nova Post patří mezi největší zaměstnavatele na Ukrajině, provozuje deset tisíc poboček. Patří ke dvaceti největším plátcům daní na Ukrajině. To jste se Rakušane nemohli domluvit? My gratis, vy gratis.

V. Baborová
Vlastní